Els Amics del Castell inauguraran una placa en memòria de Joan Ivern Trillas

28 de maig de 2019


L’acte serà aquest dimarts a les 18h, al pati de ponent del Castell

El GEC Amics del Castell inauguraran una placa en memòria de Joan Ivern Trillas, el cubellenc executat per la repressió franquista fa vuitanta anys. L’acte serà aquest dimarts a les 18h, al pati de ponent del Castell. El president dels Amics del Castell, Joan Vidal, ha explicat que segueixen en la línia de dedicar espais públics a la memòria local.

Les primeres mesures repressives que va aplicar el règim franquista va ser la Llei de Responsabilitats Polítiques. A tenor d'aquesta llei alguns cubellencs van passar per consells de guerra i patiren diverses condemnes. El més malparat de tots va ser Joan Ivern Trillas. El president dels Amics del Castell, Joan Vidal, ha donat més detalls de qui era en Joan Ivern.

Joan Vidal també recorda perquè els franquistes van detenir a Joan Ivern.

L’historiador local i president dels Amics del Castell, Joan Vidal, destaca que en Joan Ivern va ser qui va pagar amb la mort la repressió franquista tot i que hi va haver més detinguts.

Vuitanta anys després de l’assassinat de Joan Ivern Trillas, els Amics del Castell en col·laboració amb l’Ajuntament volen recordar i fer un acte de desgreuge al que va ser l'únic cubellenc a qui van matar arran d’aquells consells de guerra franquistes. El seu i tots els altres judicis per motivacions polítiques foren declarats nuls pel Parlament de Catalunya l'any 2017.


  • Amics del Castell Cubelles (nou logo)
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles