La fiscalia ha arxivat el cas intern de la Policia Local

30 de maig de 2017


Segons ha publicat l’Ajuntament, s’ha decretat l’arxiu perquè no s’han trobat proves ni indicis de cap delicte en els informes que va fer l’inspector en cap per expedientar un agent, actualment readmès.

 

 

Els fets es remunten a 2014, quan un agent de la Policia Local va ser sancionat per dos expedients disciplinaris per faltes molt greus. Va rebre aleshores una sanció de gairebé 5 anys de sou i feina. Aquestes sancions, però, van ser anul·lades per sentència del Jutjat del Contenciós-Administratiu número 5 de Barcelona, mitjançant el procediment abreujat 554/14, “per manca d’acreditació suficient de la prova” i la jutgessa va elevar els fets a la Fiscalia perquè determinés si s’havia comès algun delicte.

 

Ara, la Fiscalia, després del procés d’investigació que ha portat la Policia Nacional, determina que “no han resultat acreditats fets constitutius de delicte, en concret, dels delictes de falsedat en document oficial i prevaricació”.

 

La Unitat de la Policia Judicial determina que en el contenciós-administratiu alguns dels testimonis van utilitzar “de forma confusa alguns conceptes que no van ser degudament aclarits, tot i ser conscients aquells de la transcendència de la seva ambigüitat”. En aquest sentit es refereix a la confusió entre les aplicacions SIGEPOL, una base de dades a nivell intern de la Policia Local, amb el SIP dels Mossos d’Esquadra, que una auditoria d’aquest cos ha determinat que s’hi accedia de forma segura. A més, considera que els informes de l’inspector “no són sinó un extracte que reprodueix fidelment els objectes de l’auditoria” dels Mossos d’Esquadra.

 

L’Ajuntament valora que aquesta conclusió referma les actuacions fetes per l’inspector de la Policia Local de Cubelles i que van derivar en l’obertura d’un expedient cap a un dels agents de Cubelles. Un cop en mans d'un instructor extern a l’Ajuntament de Cubelles, l'agent va acabar rebent la sanció de cinc anys de suspensió de sou i feina. Una sanció que es va aplicar durant dos anys fins el setembre passat, quan un jutjat va determinar que no hi havia proves suficients com per aplicar una sanció d'aquest nivell. Aleshores es va decretar la readmissió de l'agent al seu lloc de treball, la devolució del sou no percebut durant dos anys i possibles altres indemnitzacions.

 

El desembre passat, els representants sindicals de la Policia Local van demanar que l'Ajuntament obrís un expedient i una investigació interna per resoldre perquè s'havia suspès de sou i feina un company durant dos anys de manera irregular. El govern en un primer moment va negar en un comunicat el 14 de desembre que pogués fer aquesta investigació. Després d'una reunió de tres hores amb representants dels agents, el 15 de desembre el regidor d'aleshores, Joaquim Macià, va anunciar que sí que farien els passos per esbrinar què havia passat

 

Segons ha pogut saber Ràdio Cubelles, finalment no es va obrir cap tràmit relacionat amb aquesta investigació. Ara el govern obvia les declaracions de l'exregidor Macià i es remet una altra vegada al comunicat del 14 de desembre, on ja avançava que "El Govern municipal no pot obrir un expedient si fiscalia, prèviament, no comunica oficialment a qui, i per quins possibles delictes s’investiga". Per la seva banda, els representants laborals dels agents de la policia local no han fet declaracions.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles