El ple ha aprovat que l’Ajuntament llogui l’Aliança

18 de gener de 2017


Les condicions seran per 18 anys, amb una pròrroga de 5 anys més i encara ampliable a cinc anys més amb un preu mensual de 1000 euros més IVA. El contracte només entrarà en vigor un cop l’edifici estigui a punt per tenir un ús públic certificat pels tècnics municipals.

Ple municipal del 17/01/2017

 

 

El primer ple de l'any s'ha centrat sobretot en el debat sobre el lloguer de l'Aliança. El punt ha rebut els 12 vots a favor d’UC, ERC, ICV, CIU, el PP i Cubellencs i les 5 abstencions del PSC, Cubelles Sí Es Pot i Guanyem. El govern municipal i CiU van defensar que calia aprofitar l'ocasió i donar l'empenta definitiva per dotar-se d'un equipament cultural molt útil per a tots els públics.

 

Per la seva banda, els grups de l’oposició van lamentar la que creuen que ha estat poca transparència i les presses que han acompanyat el procés final de negociació entre els representants de l’entitat i el govern. El PSC considera que l’Ajuntament ha renunciat a liderar el projecte i no ha aconseguit un tracte satisfactori des del seu punt de vista. Al costat del PSC, Cubelles Sí Es Pot ha estat un dels grups més crítics amb la gestió de les negociacions entre l’Aliança i el govern municipal. L’agrupació d’electors proposava una esmena que inclogués una opció de compra en el contracte de lloguer, una esmena que ha estat rebutjada pel ple municipal. Albert Tribó, regidor de Cubelles Sí Es pot, ha posat en dubte que les condicions acordades siguin bones per l’interès general. També s’ha abstingut Guanyem Cubelles que ha lamentat que fins fa pocs dies desconeixien que les negociacions estiguessin tant avançades i que no s’hagi comptat amb més participació ciutadana.

 

En la mateixa línia s’han expressat Cubellencs FIC i el PP, que han donat el seu vot a favor, tot i que han criticat la gestió del govern en relació amb la que creuen que ha estat una manca d'informació i de transparència.

 

El ple municipal també ha aprovat dues mocions del PSC. Una demanava més accions per pal·liar els efectes de la pobresa energètica i l’altra reclamava més suport i més recursos per als serveis d’ocupació de Catalunya. Guanyem Cubelles finalment ha retirat una moció sobre els criteris dels preus dels nínxols del cementiri amb el compromís del govern que començaran les reunions per revisar el reglament d’aquest equipament.

 

La propera sessió està prevista pel dimarts 21 de febrer, dies abans del Carnaval.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles