Els Castellers del Foix participen d'unes jornades del departament d'Interior a Brians 2 per mostrar els castells com a model d'igualtat i integració

5 de juliol de 2024


Aquest dissabte 6 de juliol, dia previ a la seva Diada de diumenge participaran per segona vegada d'una d'aquestes trobades per acostar el món dels castells

Els Castellers del Foix de Cubelles creuen en la reinserció i les segones oportunitats, valors que emanen de la pròpia idiosincràsia del fet casteller. Per això participen amb molta il·lusió d'unes jornades organitzades pel departament d'Interior a Brians 2 on es mostren els castells com a model d'igualtat i integració. El dimecres 3 de juliol diversos integrants de la colla local van prendre part de l'activitat d'aquest dia amb la presència de Carles Esteve, periodista i membre dels grallers la Maçana i de Meri Mañané dels Castellers de Barcelona. 

 

Aquest dissabte 6 de juliol tornaran a ser-hi presents. Hi aniran l'Àngel Moreno, cap de colla dels castellers de Cubelles i el David Roldán, cap de pinyes, acompanyats d'altres membres dels Castellers del Foix i grallers. Durant aquestes trobades a banda dels castells hi haurà sessions de teoria, projecció i també es posarà en pràctica el món casteller.

En declaracions a Ràdio Cubelles, Marcial Garcia, vicepresident dels Castellers del Foix de Cubelles ha parlat d'aquestes jornades en una entrevista a l'emissora municipal acompanyat d'altres integrants, la Judit Fuster i el Magí Garcia que també s'expressaven sobre els valors de la colla en la seva creença en la reinserció i les segones oportunitats, valors propis també en la idiosincràsia del fet casteller.

¡

A banda, cada dijous ofereixen un assaig de gala al Càmping Vilanova Park. Pel que fa a les properes actuacions programades, els Castellers del Foix a Cubelles actuaran, dins del mes de juliol, per Festa Major Petita de Cubelles, el dissabte 27 de juliol, a les 18.30 h., a la plaça de la Vila, amb la participació de la Colla Castellera de Montblanc.

I el 30 de juliol durant la missa solemne concelebrada amb els sacerdots de parròquies veïnes en honor dels Sants Patrons de la vila, Sant Abdó i Sant Senén, i amb l’assistència de les autoritats municipals, en un acte que tindrà lloc a les 11.00 h., a l’església de Santa Maria de Cubelles. 

 

Tot a punt per la 3a Diada Castellers d'aquest diumenge 7 de juliol a Cubelles

Els Bordegasos de Vilanova i els Nens del Vendrell actuaran al costat dels Castellers del Foix de Cubelles en la seva 3a Diada castellera que es celebra aquest diumenge 7 de juliol. L'escenari serà la plaça de la Vila que acollirà les actuacions de les tres colles, a partir de les 18:00h. Marcial Garcia, vicepresident dels Castellers del Foix ha destacat la importància de la Diada on es veuran actuacions de castells de 8 i en la què la colla local intentarà el 4d7.

 

En la seva actuació a les Festes de Sant Pere de Vilanova, els Castellers del Foix de Cubelles, per primer cop han portat a plaça i descarregat el 7d6. També van aixecar un Pd4, un 5d6, un 7d6, el 2d6 i un 2Pd4. Durant la seva actuació hi va haver un intent del 7d6 i d'un 4d7. La colla local ha agraït als seus padrins, els Bordegassos de Vilanova, el seu mestratge i el suport en les pinyes. Marcial Garcia, vicepresident dels Castellers del Foix en declaracions a Ràdio Cubelles ha parlat de l'actuació feta a Vilanova.

Pel que fa a la seva actuació per la Diada, la colla local farà el seu repertori de 6. I ha avançat que, segons vagin els assajos d'aquesta setmana, la intenció és tirar amunt el 4d7.

En la seva estada a Ràdio Cubelles, la Júlia Pou de 13 anys, que forma part de la canalla i que porta quatre anys a la colla ha explicat la seva experiència i també ha parlat de la Diada d'aquest diumenge.

Magí Garcia porta tot just un any a la colla, en representació dels joves, ha recordat la celebració dels cinc anys dels Castellers.

Judit Fuster, la primera dona baix dels Castellers ha parlat de l'esforç dels Castellers i ha fet una crida a que la gent els acompanyi i faci pinya a la Diada per aconseguir el 4d7.

 

Des dels Castellers fan una crida a sumar-se a la colla i recorden que qui vulgui participar en el món castellers es pot acostar els dimarts i divendres a la sala sociocultural on assagen cada setmana.


 • 050724 castells model d'Igualtat i Gènere i integració.jpg
 • 040724 CASTELLERS CÀMPING VILANOVA PARK.jpg
 • 030724 3a Diada Castellers del Foix.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles