La cantant Lydia Ruiz presenta 'No funciona' al programa 'Cubelles Tot un món'

10 de juliol de 2024


Aquesta cançó amb Alberto de la Rosa formarà part del seu quart disc 'Leo' que inclourà una part reivindicativa com la que també inclou el seu primer disc 'Rebelde', així com el segon 'Rebeldia Acústica'.

Entrevista a Lydia Ruiz, cantant

 

La cantant amb estreta vinculació cubellenca Lydia Ruiz ha presentat un nou tema musical 'No funciona' en el que participa Alberto de la Rosa. En una entrevista al programa 'Cubelles Tot un món' ens diu que el seu quart disc 'Leo' cada dia està més aprop. El propòsit de la cantant en aquest nou projecte és superar-se en la transmissió de les emocions a través de les lletres i la música de les cançons. Espera que el seu quart disc sigui millor que els altres tres editats i una vegada més intentarà arribar amb la seva veu a emocionar qui escolti els seus temes musicals. 

 

El futur disc 'Leo' inclourà diferents cançons com ara Ay Amiga tema LGTBI, Duele que parla del desamor i dels sentiments. I com ja ens té acostumats també inclourà una part reivindicativa com la que també inclou el seu primer disc 'Rebelde', així com el segon 'Rebeldia Acústica'. A banda el quart disc 'LEO també inclourà altres cançons com ara EscuchameDios Sabrá Una y otra vez.

 

Amb la seva veu i guitarra fa sonar melodies romàntiques i lletres reivindicatives i mira de renovar-se amb cada tema i cada nou disc. Durant la conversa mantinguda a Ràdio Cubelles ens explica el contingut de les seves lletres i l'estil de la seva música. També ens ha apropat els seus inicis en el camp artístic musical i quina és la seva trajectòria. Lydia Ruiz ha fet un recorregut per la seva evolució i experiència. Entre d'altres coses, ha recordat com va anar la seva participació al 2019, a La Voz, un programa que li va donar més visibilitat, cantant en català amb una versió de Sau, Boig per tu.

 

Trajectòria de Lydia Ruiz

La vocalista i guitarrista, Lydia Ruiz, des de ben petita ja tenia clar que volia ser artista per la seva gran passió i entusiasme per la música. De fet, va ser als dotze anys quan va dedicir dedicar-se professionalment al món de la cançó després d'escoltar per primera vegada cançons de Laura Pausini, una de les seves referents musicals. Als 14 anys d'edat comença a educar la veu a Girona, la ciutat on es va criar, amb Josep Pérez Abuyé, professor particular de tècnica vocal i comença a tocar la guitarra i a compondre les seves primeres cançons.

 

Més tard, Lydia Ruiz decideix, ser autodidacte i aprendre a tocar la guitarra que el seu pare li va regalar. Va començar a estudiar solfeig, harmonia, laboratori de veu i tècnica de veu a l'Escola de música moderna i jazz de Barcelona, ​​amb el professor Pau Sastre. Amb 18 anys, va començar a formar part de diferents formacions; des de duets, combos o orquestres; i es va afiliar a l'associació de Músics de Metro de Barcelona, ​​en la qual hi està diversos anys cantant per als viatgers i participant en el festival anual d'aquesta associació.

 

El 2007 grava la seva primera maqueta amb cinc temes escrits per ella mateixa titulat "L'Espera" i al 2009 arrenca presentant un dels temes titulat "Mentides", de la seva primera maqueta, per Eurovisió amb el qual es dóna molt a conèixer quedant de les primeres posicions per internet a portes de la gala a Madrid. A partir d'aquest moment, la sort de Lydia Ruiz canvia completament, aconseguint el que havia estat el seu somni gravar el seu primer àlbum que es titularà 'Rebelde' amb deu cançons totalment inèdites amb lletra de Lydia Ruiz i música i producció de Juan Antonio López Mateo. "Rebelde" és el seu àlbum debut amb temes que barregen el pop-rock enèrgic amb les balades més profundes, totes elles autobiogràfiques. 

 

Del seu primer disc 'Rebelde' destaca que és molt especial per a ella ja que el va compondre amb molt de sentiment i tenia ganes de dedicar-li una cançó al seu germà i a l'esquizofrènia. Una de les cançons destacades és Ella. Per a Lydia Ruiz "és una dedicatòria a la música que tant es mereix i tant ens dóna", apunta. I afegeix que és rebel perquè expressa clarament la seva manera de pensar, el perquè es considera rebel i perquè cal de ser-ho en la societat en què vivim. "No hem de conformar-nos i ser submisos" diu Lydia Ruiz.

 

Al 2014 decideix editar el seu segon treball 'Rebeldia Acústica', un disc amb deu temes seguint la mateixa línia de "Rebelde" ja que conté set temes del primer disc en format acústic i dues cançons inèdites: "De tu vaig aprendre" (Dedicada al seu pare) i "Laura" (Dedicada a la seva màxima referent, Laura Pausini) a més d'una versió en català Boig per Tu de Sau. Al 2019 Lydia Ruiz apareix per primera vegada a televisió en les audicions a cegues de "La Voz" d'Antena 3 interpretant el tema "Boig per tu" de Sau i que va convèncer Antonio Orozco per girar la seva butaca i triar-la per al seu equip. Després del seu pas per "La Voz", Lydia Ruiz segueix en la lluita pel seu somni i amb la seva pròpia banda "Lydia Ruiz Band" amb la pròpia Lydia a la veu i guitarra, amb el baixista David Benavente, el guitarrista Tomàs Saura i Christian Pérez a la bateria girant i donant a conèixer la seva música per nombroses sales.

 

Al 2020 apareix el tercer disc 'Reflejos', un treball compost per cinc cançons de la seva autoria que neden entre el pop-rock i la cançó d'autor i una versió del clàssic immortal de Jeanette "Soy Rebelde".  En definitiva, una artista apassionada i influenciada per la música pop-rock italiana que intenta compartir les seves pròpies composicions inspirades en experiències totalment personals, de coses que li han succeït i que vol explicar perquè arribi als altres i que els faci sentir identificats.

 

Lydia Ruiz és conscient que té encara molt que donar i també que aprendre. Sap que en els temps que corren cal fer les coses en tot moment i per un mateix, per construir la seva carrera musical pas a pas, sense presses, sense massa pauses i amb un suport incondicional de la seva família i de persones com Juan Antonio López Mateu.

 

 

 


  • 100724 LYDIA RUÍZ 2.jpg
  • 100724 LYDIA RUÍZ 1.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles