26 de febrer de 2025
Clàudia Rodríguez des del CAP Cubelles ens explica en quins procediments es classifica la mutilació genital, de què és fruït la seva pràctica, quines són les seqüeles ginecològiques, psicològiques i què garanteix el departament de Salut, entre d'altres
'La mutilació genital femenina' ha estat el tema que ha centrat el nou programa 'Al CAP i a la fi'. Clàudia Rodríguez des del CAP Cubelles ens explica en quins procediments es classifica la mutilació genital, de què és fruït la seva pràctica, quines són les seqüeles ginecològiques, psicològiques i què garanteix el departament de Salut, entre d'altres.
L'espai radiofònic 'Al CAP i a la fi' es pot escoltar un cop al mes al magazín 'Cubelles tot un món'.
La mutilació genital femenina és qualsevol procediment que implica l'extirpació total o parcial dels genitals externs femenins o altres lesions als genitals femenins amb finalitat no terapèutica.
La Llei 17/2020, del 22 de desembre, de modificació de la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista considera aquesta pràctica un tipus de violència masclista en l’àmbit social o comunitari, “encara que hi hagi consentiment exprés o tàcit de la dona”.
El procediment, que suposa una violació dels drets humans de les nenes i les dones, s’acostuma a dur a terme entre la infància i els 15 anys d’edat per raons fonamentalment culturals o religioses, i comporta conseqüències que poden arribar a ser greus per a la salut.