Torna el correfoc per la Festa Major Petita de Cubelles

9 de juliol de 2024


Bingo musical, castells, visites guiades, trobada de gegants, regata, missa dels Sants Patrons, espectacle infantil, havaneres, sardanes i exposició, continguts de la programació que tindrà lloc del 26 al 30 de juliol.

Ja s'ha donat a conèixer el cartell de la Festa Major Petita de Cubelles que conté els diferents protagonistes de la festa. Es poden veure els gegants, els castellers, un timbaler, una grallera, un diable, una balladora de sardanes, un capgròs o el Viagrot. Així mateix ho ha explicat la regidora de Cultura, Renata Bedós en una entrevista realitzada a Ràdio Cubelles.

Bedós ha anunciat que la Festa Major Petita en honor als Sants Patrons de la vila, Sant Abdó i Sant Senen, es celebrarà del 26 al 30 de juliol. La festa inclou en la seva programació els actes més tradicionals com ara la missa solemne, la Trobada de Gegants o la recuperació de la cercavila de foc. 

A banda, la Festa Major Petita incorpora algunes novetats. Algunes d'elles a proposta de l'Ajuntament i d'altres provinents d'entitats locals. Per exemple, hi haurà un bingo musical que organitzarà Qbelles Jove per obrir la programació el divendres 26 de juliol. I, per la seva banda, els Castellers del Foix actuaran el dissabte 27 al costat de la colla dels Castellers de Montblanc. Enguany, el canvi serà que l'actuació dels locals tindrà lloc com a acte previ al correfoc amb la participació de les colles de foc de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles. Aquest dia les dues entitats cubellenques prendran part d'un sopar de germanor. Després hi haurà l'actuació del grup de versions Fakers i el tancament de festa anirà a càrrec d'un DJ.

Des de la Regidoria de Cultura s'ha encabit un conjunt d'actes el dia dels Sants Patrons, el 30 de juliol. Així s'ha programat, a banda de la tradicional missa solemne que comptarà amb un pilar dels Castellers del Foix, també un acte infantil i sardanes que es faran a la nova plaça creada després de les obres realitzades al passeig Marítim de Cubelles, ha dit la regidora de Cultura.

 

 

La programació de la Festa Major Petita, del 26 al 30 de juliol

Un sopar a la fresca i un bingo musical obrirà la programació de la Festa Major Petita el divendres 26 de juliol. Serà a les 20.00h. al pati de Ponent i la plaça del Castell en un acte organitzat per Qbelles Jove. Dissabte 27 i diumenge 28 de juliol, en aigües de Cubelles tindrà lloc la regata 3LG per a Optimist, patí junior i sènior que organitza cada any el Club Marítim Cubelles. 

 

El primer dia carregat d'activitat serà el dissabte 27. A les 11:00h. i a les 12:30h., a la plaça del Castell, hi hauran visites guiades al patrimoni cubellenc. L'itinerari serà un recorregut per a descobrir el castell, l'Exposició Permanent i els safareigs. Les persones que vulguin prendre-hi part poden fer la seva inscripció a cubelles.cat. 

 

La plaça de la Vila acollirà el 27 a la tarda una exhibició castellera amb la participació de la colla castellera de Montblanc i els Castellers del Foix en un acte que tindrà lloc a les 18.30h. Més tard, a les 20.00h., tindrà lloc un sopar de germanor amb les colles castelleres i les colles de foc de l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles. El correfoc es recupera després que l'any passat es va substituir pels balls blancs a causa de la situació per sequera. A les 22.00h. es farà la concentració del correfoc per iniciar-lo a les 22.30h amb un recorregut que començarà a la plaça de la Vila i que seguirà pel carrer Major, passeig de Narcís Bardají, carrer d'Àngel Guimerà, plaça de la Font, carrer de Sant Antoni, plaça de Jaume Marsé, passeig de Vilanova, carrer de Rocacrespa, carrer Nou, carrer del Raval del Torrent per arribar a la plaça del Mercat on hi haurà l'encesa final. A partir de les 24.00h. tindrà lloc un concert amb el grup de versions Fakers i tancament de festa amb un DJ.

 

Diumenge 28 de juliol, a les 10:00h. hi haurà una visita guiada a la desembocadura del riu Foix sobre Flora i fauna invasora de la desembocadura del riu Foix. En aquesta visita els participants descobriran quines són les espècies invasores de la desembocadura i s'explicarà els problemes que ocasionen al medi. La concentració per participar de l'activitat que és gratuïta s'iniciarà entre el passeig Marítim i l'Avinguda del Mediterrani. Les places són limitades i cal fer una inscripció a cubelles.cat. El mateix diumenge, a les 11:00h. i a les 12:30h., hi hauran visites guiades al patrimoni cubellenc amb un itinerari per descobrir el castell, l'Exposició Permanent i els safareigs. Les inscripcions es poden realitzar a través del portal cubelles.cat.

 

L'activitat seguirà a les 18:30h. amb la 38a Trobada de Gegants. La concentració tindrà lloc a les 18:30h. des de la plaça dels Pobles d'Espanya. I a les 19:00h. totes les colles de gegants iniciaran la sortida per fer cercavila. El recorregut  serè el següent: pl. dels Pobles d’Espanya, c. de la Verge de Montserrat, pg. de Narcís Bardají, c. d’Àngel Guimerà, pl. de la Font, c. de Jacint Verdaguer, c. del Mig, c. de l’Església, pl. de Santa Maria i arribada a la plaça de la Vila on hi haurà una ballada conjunta de totes les parelles de gegants.

 

A les 21.00 h., a l’Hort del Rector, tindrà lloc el sopar de germanor amb la tradicional coca de recapta. La venda de tiquets serà al mateix Hort del Rector on també hi haurà servei de bar.  Al mateix lloc es faran les havaneres, que enguany es recuperen a la programació, amb el grup Son de l’Havana.

 

El dimarts, 30 de juliol tindrà lloc la missa solemne concelebrada amb els sacerdots de parròquies veïnes en honor dels Sants Patrons de la vila, Sant Abdó i Sant Senén, i amb l’assistència de les autoritats municipals i la participació dels Castellers del Foix. Serà les 11.00 h., a l’església de Santa Maria de Cubelles. La programació s'ha completat aquest dia amb l'espectacle infantil La Bitxicleta que es farà a les 18.30 h., entre el pg. Marítim i l'av. del Mediterrani. I a les  20.00 h., entre el pg. Marítim i l'av. del Mediterrani amb la recuperació sardanes. Enguany es comptarà amb la Cobla Reus Jove.

 

Finalment, la programació inclou l'exposició en homenatge Manuel Millán Cascalló, Vida i Obra. Es tracta d'una selecció d'obres realitzades pels seus fills Clàudia i Oriol Millán. La inauguració tindrà lloc el dijous 1 d'agost a les 19:00h. a la sala d'exposicions del Centre Social.

 

Imatges del correfoc de la Festa Major Petita del 2022

 

 

 


 • 300722 Correfoc Festa Major Petita 3.jpg
 • 300722 Correfoc Festa Major Petita 4.jpg
 • Correfoc Festa Major Petita 2019_Viagrot.jpg
 • Correfoc Festa Major Petita 2019.jpg
 • 310722 Havaneres Festa Major Petita.jpg
 • 4 de 6_ Els castellers del Foix_Festa Major Petita_Foto Àngels Fuster.jpg
 • Els Castellers 3 de 6 amb Agulla_Festa Major Petita 22.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles