Kaoli Burgos Penilhas i Claudia Vera del Piccolo, guanyadores del premi al Millor Treball de Recerca de la ESO i de Batxillerat, respectivament

3 de juliol de 2024


La influència entre la tecnologia i l’adolescència i el Síndrome d’Estocolm han estat dos dels temes que han aconseguit conquistar al jurat dels guardons que signifiquen un reconeixement a la preparació i l'esforç de l'alumnat demostrat durant el curs

Aquest dimecres 3 de juliol ha tingut lloc l'acte de lliurament dels Premis als millors treballs recerca de la ESO i de Batxillerat que signifiquen un reconeixement a la preparació i l'esforç de l'alumnat demostrat durant el curs. L’acte ha estat presidit per l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, amb la presència de la regidora d'Ensenyament, Renata Bedós. 

 

Rosa Fonoll ha agraït a l’ex regidor i degà de la facultat d’Economia i Empresa de la UOC, el cubellenc i membre del jurat Xavier Baraza, l’encert de la creació dels guardons que pretenen despertar vocacions per a l’estudi i la investigació de l’alumnat, fomentar l’esperit de recerca, estimular la realització de treballs de qualitat i incentivar els centres educatius en la motivació dels estudiants a endinsar-se en el món de la investigació.

Per la seva banda, la regidora d'Ensenyament Renata Bedós aposta per la continuació dels premis que enguany són econòmics.

El jurat dels premis de 4t de la ESO en la seva quarta edició ha estat format per Elisabeth Balsells, Roger Montoliu, Susana Peix i Josep M. Llopart. La creació d'aquests premis dels treballs de recerca de la ESO és una iniciativa de la Regidoria d’Ensenyament per tal de motivar els joves a la investigació i preparar-los per a futurs treballs de final de batxillerat o de formació universitària i post universitària. En nom del jurat, Susana Peix, bibliotecària ha destacat el resultat de les valoracions fetes pel jurat que han estat molt ajustades.

En total, en la categoria de 4t de la ESO s'han premiat tres treballs provinents de l'institut Les Vinyes dels 26 participants de la desena de propostes (individuals i grupals) presentades pels dos centres. L'acte de lliurament s'ha celebrat a la biblioteca municipal Mossèn Joan Avinyó. Els premis com a novetat han estat econòmics i han consistit en 300 € per al primer, 200 € per al segon i 100 € per al tercer. A banda, tots els participants han rebut un diploma i un lot de productes de l'Espai Jove.

 

El primer premi se l’ha endut Kaoli Burgos Penilhas amb el treball La tecnología y la adolescència. ¿Cómo influencia?. La segona posició ha recaigut en Paula Cristià Expósito pel treball ¿Cómo influyen los organismos que habitan en nuestro cuerpo en el dia a dia. I Clara Castro Roda ha estat premiada amb la tercera posició amb el treball ¿Es un genocidio lo que está haciendo Israel en Gaza?.

 

Pel que fa als premis de recerca de Batxillerat d'aquesta tretzena edició, el jurat ha estat format per Montse Vila Codina, Xavier Baraza, Mireia López i Jesús Teixidó. S'han premiat tres treballs provinents de l'institut Cubelles. Els premis de Batxilerat també han estat econòmics. En aquesta ocasió han consistit en 500 € per al primer, 350 € per al segon i 200 € per al tercer. A banda d'un diploma tots els premiats han rebut un lot de productes de l'Espai Jove.

 

El president del jurat en la categoria de Batxillerat, Xavier Baraza i impulsor dels premis durant la seva estada com a regidor d'Ensenyament al 2011 ha valorat l'edició d'enguany.

 

El primer premi se l’ha endut Claudia Vera del Piccolo per Síndrome d'Estocolm: Mite o realitat?. La segona posició ha recaigut en Unai González Pérez per Desenvolupament d'un videojoc: Explorant el món de la programació i el disseny. I el tercer ha estat per l'Aina López Hoste per Els agressors de violència en l'àmbit de la parella: Neixen o es fan?. En declaracions als mitjans de Comunicació, Aina López Hoste ha parlat del seu treball.

Durant el lliurament de premis, l'Unai González Pérez s'ha mostrat content del premi i ha parlat del seu treball.

Aquests guardons, creats per la Regidoria d'Ensenyament l'any 2011 pretenen despertar vocacions per a l’estudi i la investigació de l’alumnat, fomentar l’esperit de recerca, estimular la realització de treballs de qualitat i incentivar els centres educatius en la motivació dels estudiants a endinsar-se en el món de la investigació. Hi concorren els millors treballs de recerca de batxillerat de les àrees d'arts, humanitats, ciències socials, tecnologia i ciències.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles