Pilar Juste, regidora de Salut i Igualtat, també dimiteix

16 de maig de 2023


Segons ha fet saber a Ràdio Cubelles, aquest dilluns a la tarda la regidora del grup municipal d’Unitat Cubellenca ha presentat la seva renúncia a l’Ajuntament.

Entrevista a Pilar Juste, exregidora d'Unitat Cubellenca

 

Pilar Juste, regidora de Salut i Igualtat, també ha dimitit. Segons ha fet saber a Ràdio Cubelles, aquest dilluns a la tarda la regidora del grup municipal d’Unitat Cubellenca ha presentat la seva renúncia a l’Ajuntament per la qual cosa ja no assistirà al ple previst per aquest dimarts al vespre, on, precisament es passarà compte de la dimissió de la seva excompanya Trini Vicente.

 

En un entrevista a Ràdio Cubelles i una carta publicada en altres mitjans de comunicació comarcals, Pilar Juste ha comentat que s'ha sentit aïllada en la presa de decisions d'Unitat Cubellenca i que tampoc ha trobat el suport en moments difícils que hauria passat com a membre del govern municipal. També ha assegurat que plega ara i no abans perquè tenia encara qüestions pendents de resoldre a les seves regidories que no volia deixar penjades.

 

Pilar Juste ja no formava part de la candidatura d’Unitat Cubellenca per aquestes eleccions i havia comentat a Ràdio Cubelles que s’havia desvinculat completament del partit. Ara ha fet un pas mes dimitint dels seus càrrecs a l’Ajuntament on ha estat responsable els últims quatre anys de les regidories de Salut i d’Igualtat. 

 

Per ara, des d'Unitat Cubellenca no han volgut fer cap comentari.

 

Carta enviada per Pilar Juste:

 

Benvinguts/es;

 

 

Sóc, Mª Pilar Juste Sanz, fins al dia d’avui regidora de Salut i Igualtat a l’Ajuntament de Cubelles. Avui he presentat la meva dimissió i la renúncia a l’acta de regidora.

 

 

La meva família i jo, juntament amb un  grup de persones, vam fer possible el naixement del partit Unitat Cubellenca-11 l’any 2011. Sempre hem treballat sense demanar res a canvi, sense cap pretensió, sense demanar cap càrrec polític. Vam donar suport a la formació en tots els sentits, perquè vam creure que Cubelles mereixia una representació política millor, que es podien fer les coses millor i presentar un projecte en el que es pogués desenvolupar tota la política municipal que la Vila necessitava.

 

Al 2019 se’m va oferir formar part a les llistes municipals en un dels primers llocs, i vaig acceptar, amb la voluntat de continuar posant el meu gra de sorra en aquell projecte en el que tantes esperances havíem dipositat. Repeteixo se’m va oferir, no el vaig demanar jo en cap moment.

 

 

Últimament he viscut, cada cop amb més força, el sentiment de poca pertinença al grup, així com el sentiment d’infravaloració cap a la feina desenvolupada a les meves àrees. He sospitat de la manca de transparència cap a la meva persona,, ja que m’he trobat amb decisions polítiques presses sense informació anterior, o un cop estava publicada la notícia o quan estava a punt de publicar-se. Quan he patit problemes a les meves regidories, problemàtiques que feien difícil la feina del dia a dia i tirar endavant projectes, no he tingut o jo no l’he sentit, el recolzament i ajut que esperava m’havien de donar els meus companys de partit. Tot això ha anat fent que la confiança en la direcció del partit Unitat Cubellenca- 11 s’hagi trencat del tot. I aquest és el fet que em porta a presentar la dimissió.

 

 

Durant algun temps vaig creure que eren coses meves, que potser estava fent una interpretació equívoca de la situació, no podia ser que els meus propis companys de partit i alguns/es d’ells amics/gues, actuessin així, però amb els últims esdeveniments, he sigut conscient que no eren apreciacions meves.

 

 

Està clar, almenys és la meva interpretació, que la direcció del meu partit no em volien com a possible regidora a la propera legislatura, i d’això se’m va informar 48h abans aproximadament de la proclamació oficial de les candidatures. Entenc i respecto, que és la direcció del partit  qui decideix a qui vol i a qui no vol, entenc les estratègies polítiques, però també demano respecte cap a la meva persona.

 

 

Vull que quedi absolutament clar, que la meva dimissió no es produeix per ser un número a una llista electoral, ni perquè tingui cap altre projecte, ni polític ni laboral. Es produeix pels fets que he relatat i crec haver deixat clars: Pèrdua de confiança, sentiment de no pertinença al grup, infravaloració  i manca de transparència. I sobretot, per com s’ha produït tot plegat. Un acte noble hagués estat dir que ja no comptàvem amb mi. Potser no estaria fent aquesta nota.

 

Aquests fets m’han trencat el cor, encara que sóc conscient que a la política el cor és el de menys.

 

 

He intentat esperar i finalitzar la legislatura, però ja no he pogut sostenir més aquesta situació, i finalment un cop  he deixat les tasques pendents més encarrilades i alguns projectes amb les actuacions més avançades, he decidit per responsabilitat política, per lleialtat i disciplina amb qui la mereix, que no és més que la ciutadania que va donar-me el seu recolzament fa 4 anys, presentar la meva dimissió, renunciar a la meva acta de regidora i suspendre la militància i recolzament al partit polític Unitat Cubellenca-11.

 

 

Me'n vaig orgullosa del treball realitzat durant aquests 4 anys com a Regidora de Salut i Igualtat. Treball que es pot comprovar perquè les actuacions són públiques i tothom les pot consultar. El Pla d’Actuació Municipal està publicat. Encara que sóc conscient que de mi es dirà que no he treballat prou, però he treballat i de valent, el que les circumstàncies m’han permès.

 

Continuaré exercint la meva professió com funcionària de carrera de la Generalitat de Catalunya a l'Institut Català de la Salut, exercici que en cap moment he deixat de desenvolupar durant els 4 anys que he estat regidora de l'Ajuntament de Cubelles.

 

 

Per últim vull donar les gràcies a totes aquelles persones que van creure en mi, ha estat un honor treballar i representar a la ciutadania de cubelles, i a aquelles persones que realment m’han ajudat i recolzat durant aquest temps.

 

 

Cubelles, 15 de Maig del 2023


  • PILAR JUSTE 2019.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles