Les dimissions d’UC i la CUP canvien la majoria del govern en l’últim ple ordinari

17 de maig de 2023


El regidor cupaire Daniel Pèrez s’ha desmarcat d’UC, ERC i CECP en l’apartat de les mocions i els ha arribat a retreure presumptes incompliments de la llei de transparència.

L'últim ple abans de les eleccions ha quedat marcat per un canvi en les majories habituals causat per les dimissions a Unitat Cubellenca i el canvi de la CUP en algunes qüestions.

 

En la primera part del ple s’ha mantingut el guió habitual i malgrat les dues dimissions de Pilar Juste i Trini Vicente, amb els 8 vots del govern d'UC, ERC, CECP i la CUP s’han aprovat el Pla de Subvencions 2023-2025, el Pla Local de Joventut 2023-2026 i una modificació pressupostària.

 

A l’apartat de les mocions ha sigut quan la majoria del govern s’ha vist alterada pel canvi de posició de la CUP en temes com la transparència i la plataforma logística, un fet que sumat amb les dues dimissions d’UC han deixat als partits del govern en minoria.

 

D’aquesta manera ha quedat aprovada la moció de Ciutadans que reclamava la millora del bon govern, la transparència, la participació i la publicitat dels plens. Una moció en què s’ha demanat que les preguntes dels partits es responguin en el ple següent, cosa que no s’està fent, segons han denunciat els grups de l’oposició.

 

La majoria del govern s’ha tornat a alterar quan s’ha votat la urgència de dues mocions presentades per Junts per Cubelles. La primera ha tornat a debatre sobre el passeig Marítim i ha posat sobre la taula la recerca de solucions per als comerciants. Una moció que després d’una esmena s’ha aprovat per unanimitat. 

 

Durant el debat també s’ha admès que el Concurs de Tapes engegat aquest cap de setmana passat s’ha pensat per compensar els bars i restaurants de la zona.

 

Ara bé, el punt en què la CUP s’ha desmarcat totalment dels altres partits del govern ha estat en la moció de Junts per Cubelles sobre la Plataforma Logística. El partit encapçalat per Robert Monzonis ha proposat que es faci una audiència pública exposant el projecte i es convoqui una consulta ciutadana que decideixi si es permet o no la instal·lació d’aquesta activitat. 

Aquí és on Dani Pèrez, regidor de la CUP, ha retret als altres membres del govern d’incomplir la llei de transparència. 

Segons l’alcaldessa Rosa Fonoll, com a regidor de Transparència, Dani Pèrez tenia accés a aquesta informació.

Des del govern local, Narcís Pineda, de CECP, ha considerat que no era el moment de presentar aquesta moció i que no hi ha cap novetat sobre la plataforma logística.

Esther Soler, d’ERC, també ha assegurat que no hi ha res més que el que es va fer públic en el seu dia i serà el consistori de la següent legislatura el qui decideixi.

Des d’UC, Josep Ma Hugué ha comentat que explicaran la seva posició en aquesta campanya electoral.

Per la seva banda, Manuel Martínez de Cs, ha comentat que en principi estan d’acord amb un projecte d’aquest tipus però també creuen que s’hauria de consultar a la població.

Renata Bedós, portaveu del PSC, també ha considerat que s’està parlant poc d’un projecte important com la plataforma logística.

Finalment la moció ha quedat aprovada amb els vots a favor del PSC, Cs, Junts per Cubelles i la CUP i els vots en contra d’UC, ERC i CECP.

 

D’altra banda, diversos partits han demanat que es fes un agraïment protocolari per la feina feta aquesta legislatura a les regidores d’Unitat Cubellenca, Trini Vicente i Pilar Juste, que han dimitit recentment però han assistit al ple entre el públic.

 

Robert Monzonis de Junts per Cubelles i l’alcaldessa Rosa Fonoll a la part final del ple.

 

El ple d’aquest dimarts és l’últim abans de les eleccions. Posteriorment es farà un ple de tancament d’actes que servirà per concloure definitivament la legislatura de manera oficial.


  • 160523 PLE MAIG.jpeg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles