Col·locada la primera pedra dels 124 habitatges de lloguer social a Cubelles

27 de març de 2023


La construcció d’aquests blocs, que estaran fets en un termini de 18 mesos a 20 mesos, suposa un pas més en l’aposta de l’Ajuntament de Cubelles per a la promoció d'habitatge de lloguer social al municipi. Durant l'acte s'ha soterrat una càpsula del temps amb diferents objectes per deixar constància de l'esdeveniment

Dissabte es va col·locar la primera pedra dels 124 habitatges de lloguer socials que estaran fets en un termini de 18 mesos a 20 mesos. L'Ajuntament de Cubelles, a través de la Fundació Salas posa en marxa la construcció de quatre blocs amb habitatges d'1 a 3 dormitoris, tots ells amb balcons o terrasses, plaça d’aparcament inclosa i amb un preu del lloguer, d'entre els 260 i 500 euros mensuals, aproximadament. A més, l'edificació estarà situada propera al passeig Marítim i comptarà amb bones comunicacions. El terreny, cedit per als propers 75 anys per l’Ajuntament de Cubelles, és l’únic que actualment té aquesta condició a l’ordenament urbanístic municipal i es troba situat a l’Avinguda Onze de Setembre, entre els carrers Clot del Bassó i Rovira i Virgili.

 

La col·locació simbòlica de la primera pedra va oficialitzar l’arrencada de la primera promoció de pisos de lloguer social al municipi, en una jornada en la qual també es va soterrar una càpsula del temps amb diferents objectes per deixar constància de l'esdeveniment. Així, la càpsula es va omplir amb un diploma acreditatiu de l'acte, un diari del mateix dia, una publicació del 'Cubelles Comunica' amb la notícia de la promoció d'habitatge social, una fotografia de les autoritats assistents, i unes monedes de curs legal, entre d'altres.

 

L'acte el va encapçalar l'alcaldessa de Cubelles Rosa Fonoll amb la presència del Conseller de Territori, Juli Fernàndez i dels presidents de la Fundació SALAS, Manel Rodríguez i de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve. També hi van assistir la Secretària general d’Habitatge, Marina Berasategui; la regidora d’Habitatge, Alexandra Corvillo; la directora de la promoció i vocal de la Fundació SALAS, Clara Muñoz; el patró de la Fundació SALAS, José Miguel Deus i regidors/es de consitori local, entre d’altres.

 

El Conseller de Territori ha celebrat que Cubelles sigui un dels 82 municipis que es beneficiaran de l'ajuda econòmica que aporta la Generalitat per finançar promocions d'habitatge social. El municipi rebrà gairebé 6 milions d’euros per finançar aquesta primera promoció d'habitatge social. "És un pas més dins de l’estratègia de la Generalitat per incorporar enguany 10.000 pisos en tres anys al parc de lloguer social de Catalunya, en un mínim de 82 municipis, a través de diferents línies d’actuació", ha assenyalat el Conseller de Territori, Juli Fernàndez.

"La creació d’habitatge de lloguer social era un dels reptes marcats aquesta legislatura pel govern municipal", ha apuntat l'alcaldessa de Cubelles Rosa Fonoll, qui s’ha mostrat molt satisfeta d'haver-ho aconseguit. "Aquesta promoció ajudarà a garantir el dret a l’habitatge de la ciutadania i alhora afavorirà la regulació dels preus de lloguer del mercat. És la cirereta que li faltava a Cubelles", ha dit Fonoll. "L'edificació començarà en breu", ha afegit l'alcaldessa. 

Per la seva banda, la regidora d’Habitatge, Alexandra Corvillo, ha parlat de les 124 noves oportunitats que ofereix aquesta primera promoció, prioritàriament, adreçada a persones grans, joves i famílies monoparentals i monomarentals. 

Les persones interessades a optar-hi hauran d’estar inscrites al registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial de Catalunya. I serà la Fundació Nou Lloc qui s'encarregarà de la gestió dels lloguers.

Aquesta serà la primera edificació que la Fundació SALAS fa a Cubelles i que formarà part d’un projecte que la mateixa Fundació està implantant a tota Catalunya. Es tracta d’un model de col·laboració públic-privada que permetrà incorporar en el mercat uns habitatges de lloguer social amb unes condicions i qualitats excepcionals, tant pel que fa a materials com a la seva doble qualificació energètica AA+. Així mateix ho ha explicat, el president de la Fundació SALAS, Manel Rodríguez, qui també ha destacat del treball en col·laboració que suposa aquest projecte. L’Ajuntament facilita l’accés al sòl, la Generalitat en facilita el seu finançament i subvenció, la Fundació Salas executa les obres i la Fundació Nou Lloc s'encarrega de l’explotació i gestió dels lloguers. 

L’Ajuntament i la Fundació Salas van signar el divendres 17 de març el dret de superfície per construir els 124 habitatges de lloguer social a la Mota de Sant Pere. Aquest ha estat el pas previ a l’inici de les obres que podrien començar en els propers dies. 

 
 


 • 250323 Pisos socials (1).jpg
 • 250323 pisos socials 0.jpg
 • 250323 càpsula del temps pisos socials.jpg
 • 250323 Pisos socials (2).jpg
 • 250323 primera pedra pisos socials.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles