Xavi Toscano, és el pregoner de la Festa Major de Cubelles 2022

12 d'agost de 2022


Vinculat de forma molt activa amb múltiples entitats culturals de Cubelles és periodista i s'ha mostrat molt emocionat d’obrir la Festa Major 2022 el 14 d’agost, als Jardins de Can Travé

Entrevista a Xavier Toscano, pregoner de la Festa Major de Cubelles

 

Xavier Toscano i Granell serà el pregoner de la Festa Major de Cubelles 2022. El pregó tindrà lloc el diumenge 14 d’agost, a les 12.00h. als Jardins de Can Travé. Previàment a les 11.50h. hi haurà el toc de matinades a càrrec dels grallers de l'Agrupació de Balls Populars, des del cloquer del campanar. Tot seguit, es farà el llançament dels dotze morterets i repic de campanes a la plaça del Castell. Seguidament, la comitiva es traslladarà fins als jardins de casa Travé on tindrà lloc la lectura del pregó. L’alcaldessa Rosa Fonoll i la regidora de Cultura, Esther Soler li van comunicar al mes de maig per sorpresa la decisió de la Comissió de Festes. 

 

Xavier Toscano és periodista i s'ha mostrat molt emocionat d’obrir la Festa Major 2022 el 14 d’agost, als Jardins de Can Travé. “Aquesta no me l’esperava”, va expressar al mes de maig mentre llegia davant l’aclamació dels seus amics i familiars la carta de l’Alcaldia en què se li comunicava l’elecció.

 

Malgrat la seva joventut, en Xavi Toscano ha estat vinculat de forma molt activa amb múltiples entitats culturals de Cubelles. Gairebé ha participat de totes les colles de l’Agrupació de Balls Populars i és coautor del llibre ‘20 anys de l’Agrupació de Balls Populars’; és fundador de l’entitat juvenil El Peix agulla, que va crear el projecte TeleCubelles i que després es va fusionar amb l’associació de joves El Cubell, amb qui ha impulsat una de les festes més genuïnes de la nostra vila, com el Cerkabirra. Durant la seva estada a Ràdio Cubelles, parlava de la seva vinculació amb els balls de l'ABP.

 

Durant la conversa també parla de la seva professió com a periodista.

I és que la seva passió sempre ha estat la ràdio, ha dit Toscano.

 

Pel que fa als contingut del pregó, Toscano assegura que ja el té escrit. De fet, aquests darrers dies abans de pronunciar-lo l'està rellegint i afegint detalls, però aviat l’imprimirà i el deixarà guardat fins al dia del pregó. I, entre d'altres coses, ens ha anunciat que hi haurà una sorpresa que no ha passat mai en un pregó de la Festa Major.

Programació de diumenge, 14 d'agost

 

A les 11.50 h., toc de matinades a càrrec dels grallers de l‘Agrupació de Balls Populars de Cubelles des del cloquer del campanar. A les 12.00 h., a la plaça del Castell, llançament dels dotze morterets i repic de campanes de Festa Major. A continuació, als Jardins de Can Travé, pregó de Festa Major, a càrrec de Xavi Toscano i Granell.

 

A les 18.30 h., a la plaça de la Vila, exhibició de balls de les colles de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles i, tot seguit, cercavila popular. En arribar a la plaça del Mar, ballada conjunta de tots els balls de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles.

Recorregut: pl. de la Vila, c. Major, c. de Víctor Balaguer, c. de Joan Roig i Piera, pg. de Narcís Bardají, av. Mediterrani i arribada a la pl. del Mar.

 

A les 23.00 h., al passeig Marítim, castell de focs d’artifici i, tot seguit, cercavila nocturna dels balls populars, amb la col·laboració de GIRC.

 

A les 0.30 h., a la pl. del Mar, ball de l’empalmada amb les orquestres Bandau, Dj Ferry Lip  i La Banda del Coche Rojo.

En aquest acte hi haurà instal·lat el Punt lila dins de la campanya #CubellesDiuNOaLesViolenciesMasclistes (671 04 07 81).


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles