Visita guiada al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere per la Festa de la Verema

27 d'agost de 2019


L'activitat es portarà a terme el dissabte, 7 de setembre. Per prendre-hi part cap realitzar una inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme

Entrevista a Dani López d'Arqueovitis (cliqueu sobre l'enllaç) 

Una de les propostes culturals incloses dins la programació de la Festa de la Verema és una visita guiada al jaciment ibèric que hi ha a la Mota de Sant Pere, on es conserva sota terra una gran ciutat portuària ibèrica. En aquesta visita cultural també hi haurà un tast de vins fets en àmfores. Per prendre-hi part cap realitzar una inscripció prèvia, que costa 5€, a l'Oficina de Turisme.

 

Les restes d'aquest gran poblat iber seria el port principal del riu Foix. Les muralles del recinte datat entre els segles V i IV aC serien el doble de grans de les de la ciutadella de Calafell. Entre les restes hi ha material d’importació de diverses procedències mediterrànies. Les darreres feines arqueològiques realitzades al jaciment, que van estar finançades per l’Ajuntament, van revelar que bona part de la urbanització del barri es va fer sense tenir en compte la possible existència d’aquest jaciment. Daniel Lòpez, director de les excavacions arqueològiques de la Mota ha destacat l’estat de conservació i la seva extensió que podria ocupar més d’una hectàrea.

 

Es tracta d’un tipus d’assentament ibèric marítim que fins ara no s’havia descobert mai a Catalunya. A més, els especialistes creuen que tot el conjunt es podrà estudiar durant generacions. De fet, els investigadors esperen poder fer prospeccions al Pla de Sant Pere, als terrenys de l’antiga discoteca, per poder confirmar la presència de les restes d’un moll i d’un port de mercaderies.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles