Una empresa especialitzada s’està encarregant de l’inventari i la protecció de l’interior de Can Travé

26 de novembre de 2018


Algunes de les peces i mobles han patit destrosses per culpa del mal estat de l’edifici, afectat per plagues de tèrmits i filtracions d'aigua a les cobertes. L'objectiu és emmagatzemar els objectes durant dos anys per poder fer les obres de reforma de l'edifici.

L’empresa Veraicon ja treballa en la segona fase de l’inventari i la protecció de l’interior de Can Travé. L’Ajuntament vol començar tan aviat com sigui possible les obres urgents per reforçar l’estructura malmesa i reformar les cobertes per on es filtra l'aigua de pluja. Abans de poder fer aquestes obres s’ha d’enllestir tot l’inventari per després poder moure els mobles i els objectes fins un magatzem perquè ni es malmetin ni facin nosa.

 

Verònica Pèrez de l’empresa VeraIcon ha explicat la importància de tenir ben registrats tots els objectes de l’interior de Can Travé.

Tots els objectes de valor s’hauran de treure de Can Travé durant com a mínim 2 anys que és el temps que l’Ajuntament ha dit que duraran les obres de reforma de l'edifici.

Verònica Pèrez de l’empresa VeraIcon.

A més a més, molts dels mobles i dels objectes hauran de rebre un tractament especial perquè estan afectats per plagues de corcs i de fongs pel mal estat de l’edifici.

L’empresa VeraIcon també ha admès que el de Can Travé és un encàrrec únic per la quantitat d’objectes que s’han de catalogar, tractar i emmagatzemar que ronden els 15.000.

 

Per la seva banda, el regidor de patrimoni José Manuel Ardila ha confirmat que l’Ajuntament ja compta amb els estudis i els projectes necessaris per engegar tan aviat com puguin les reformes urgents que han d'aturar la degradació de Can Travé.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles