4 de març de 2021
El Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf, que depèn del Consell Comarcal, ha publicat un vídeo per commemorar aquest dimecres 3 de març el Dia Mundial de la Natura.
El Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf ha commemorat aquest dimecres 3 de març el Dia Mundial de la Natura amb l’estrena del vídeo “Garraf al natural”. L’audiovisual es pot veure al canal de youtube d’aquest servei comarcal. En el documental es donen a conèixer els espais naturals del Garraf, entre els quals, la desembocadura del Foix a Cubelles.
La intenció del Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf és posar en valor la riquesa paisatgística i mediambiental, així com explicar l’impacte dels residus sobre els ecosistemes i oferir pautes per a la seva conservació. Amb la voluntat de promoure la mobilitat sostenible, l’audiovisual mostra com un parell de ciclistes fan un viatge pels espais naturals més emblemàtics de la comarca del Garraf.
La ruta comença per la Desembocadura del Foix, passant per la platja Llarga i torrent de Sant Joan, els Colls i Miralpeix, la riera de Ribes, el Castell Vell d’Olivella i acabant al mirador del Pic de l’Àliga.
La segona part del vídeo se centra en l’activitat humana, que és la principal amenaça pels ecosistemes i la biodiversitat del Garraf, especialment per l’abocament d’una gran quantitat de deixalles en aquests espais.
Finalment, el vídeo apunta algunes accions que ajuden a millorar l’entorn com els programes d’educació i sensibilització mediambiental i les accions de neteja dels espais naturals organitzades per institucions, entitats i diferents grups de voluntariat; els projectes d’algunes entitats de preservació del patrimoni de pedra seca i les restauracions de camins, com el camí ramader de Marina.
Així mateix, es mencionen les actuacions de restauració i millora forestal, els programes de prevenció d’incendis i la protecció constant de les diferents agrupacions de defensa forestal de la comarca. També es fa una crida a la ciutadania a contribuir a mitigar la degradació ecològica i paisatgística, evitant la generació de residus, que afecten greument el medi i la salut.
El vídeo que té una durada d’uns 16 minuts ha estat realitzat pel Servei de Medi Natural i Litoral i el Canal Blau, i ha comptat amb la col·laboració de Carles Lluch, Sergi Carreres, Padu López, Josep Lluís Carrillo i Domi Tineo.