Una caminada amb Ruta turística pel nucli antic de Cubelles enceta la programació de la Setmana de la Gent Gran

2 d'octubre de 2023


Els participants han visitat l'església, la planta baixa del Castell, els safareigs i l'espai natural del Foix

Una desena d'activitats omplen la programació de la Setmana de la Gent Gran de Cubelles que es celebrarà del 2 al 8 d’octubre. Les activitats proposades són diverses; caminades, tallers de gimnàstica a l’aire lliure, tallers de cosmètica natural, balls i una trobada amb l’alcaldessa, entre d’altres.

 

Una caminada amb Ruta turística pel nucli antic de Cubelles ha donat el tret de sortida als actes de la Setmana de la Gent Gran, aquest dilluns 1 d'octubre. La jornada ha començat a les 10 h del matí a les portes del Casal d'avis, on s'han trobat els participants per començar la caminada.

 

Aprofitant el marc de la Setmana de la Gent Gran, la regidora de la Gent Gran, Alexandra Corvillo ha recordat les iniciatives locals en marxa per millorar la vida de les persones del municipi d’edat avançada.

També ha anunciat l'inici de les obres del futur Centre de Serveis per a la Gent Gran (SAIAR) aquest dimecres, un model innovador que s’allunya dels tradicionals centres de dia, amb el qual Cubelles esdevindrà una localitat pionera al Garraf.

 

L’adequació de l’espai consisteix en ubicar el SAIAR a l'antic espai que ocupava l'Espai Jove i a l’antic Casal d’Avis, així com també a l’espai que no afecta l’ús habitual de les entitats, un nou centre per a persones grans que disposarà de terrassa, sala d’estar, magatzem, vestidor, cuina, neteja, bugaderia, infermeria, serveis externs, menjador, saleta, porxo d’accés, despatx, vestíbul i tres banys (un d’ells adaptat i un altre geriàtric).

 

Com és la Ruta turística pel nucli antic? 

En una entrevista a Ràdio Cubelles, Mònica Fuster, responsable de l'Exposició Permanent del Charlie Rivel i encarregada de la visita cultural, ha donat més detalls sobre el recorregut que s'ha portat a terme durant la caminada de la Gent Gran.

 

Un dels objectius de la Ruta passa per oferir més varietat d’experiències en entorns pròxims. Mònica Fuster, ha destacat la importància de realitzar aquest tipus de caminades de la Gent Gran.

 

La responsable de la visita cultural, Mònica Fuster, ha explicat que no és la primera vegada que es porta a terme la caminada per la gent gran i n'ha destacat les novetats d'aquest any.

 

La gent gran valora positivament la programació de la Setmana de la Gent Gran

 

Neus Pinyol ha estat una de les participants de la caminada que ha valorat molt positivament l'activitat.

En la mateixa línia s'han expressat la Vicky Muñoz i la Josefa Nuñez que també valoren molt positivament la Setmana de la Gent Gran. D'altra banda, han parlat d'altres propostes anuals que reben al Casal dels Avis. En aquest sentit, apunten que moltes d'elles desperten un interès molt gran i això fa que en alguna ocasió les places s'omplin ràpidament i quedi gent a la llista d'espera. 

 

La Setmana de la Gent Gran culminarà aquest dissabte 7 d'octubre amb l’habitual Gala de la Gent Gran, que tindrà lloc al pavelló municipal. Com cada any, l'Ajuntament oferirà autocars per desplaçar-se des del centre del municipi fins al poliesportiu, i la tornada quan s’acabi el ball. La Gala inclourà l'elecció de la Padrina i el Padrí (les persones de més edat de la Gala) i el ball final, amb el grup Duet Ambient, que repeteix després de rebre una bona acollida l'any passat. Les inscripcions a la Gala, així com als tallers de cosmètica natural, estan obertes aquest dijous i divendres, de les 10:00 h. a  les 14:00 h.  al Casal de la gent gran. 

 

Finalment, com a cloenda, aquest diumenge 8 d'octubre, l’Ajuntament inclou en el programa una missa solemne especial per a la gent gran a l’església de Santa Maria.

 

Per a més informació addicional us podeu adreçar al web de l'Ajuntament a www.cubelles.cat

 

 

 

 

 

 


 • 031023 RUTA TURÍSTICA 2.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles