Tot a punt per la Festa Major Petita de Cubelles

18 de juliol de 2019


Els Diables del Catllar i els Custos Ignis d'Olesa de Montserrat seran les colles convidades al correfoc del 27 de juliol. Mentre que la 35a Trobada de Gegants del 28 de juliol comptarà amb 12 colles

Entrevista a Montse Gelabert, tècnica de Cultura (cliqueu sobre l'enllaç)

 

El correfoc i la 35a Trobada de Gegants seran novament els actes tradicionals de la Festa Major Petita de Cubelles. Enguany, les colles convidades al correfoc que tindrà lloc el dissabte, 27 de juliol seran els diables del Catllar i els Custos Ignis d’Olesa de Montserrat. També hi prendran part les colles de foc de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles. És el cas, de la colla del Viagrot, els Diablets Petits i els Diablets Infernals i la colla de Diables. De fet, un dels fets destacats en aquesta edició és l’estrena dels vestits de la colla de Diables de l’ABP que han estat dissenyats per l’artista Francesca Calaf.

 

La presentació dels nous vestits de la colla de Diables de l'ABP serà el dijous, 25 de juliol

La plaça del Castell acollirà el dijous, 25 de juliol, la presentació dels nous vestits de la colla de Diables de l'ABP, que han estat dissenyats per l'artista Francesca Calaf. L'acte tindrà lloc, a partir de les 22.00h. a la plaça del Castell.

 

El Correfoc serà el dissabte, 27 de juliol

El cercavila de foc començarà a partir de les 22:30h des del carrer Joan Roig i Piera (davant del Centre Social) seguirà per pg. de Narcís Bardají, c. d’Àngel Guimerà, pl. de la Font, c. de Colom, pl. de Santa Maria, c. Major, c. de Víctor Balaguer i c. de Joan Roig i Piera i pg. de Narcís Bardají, on hi haurà l’encesa final. Prèviament, el conjunt de colles participants al correfoc participaran d’un sopar de germanor. Serà a partir de les 20.00 h., a la plaça del Centre Social, al carrer Joan Roig i Piera.

 

35a Trobada de gegants serà el diumenge, 28 de Juliol

L’acte central de la Festa Major Petita serà la 35a Trobada de Gegants que tindrà lloc el diumenge, 28 de juliol. Enguany, hi prendran part un total de 12 colles. Hi participaran els gegants de Cubelles; l’Abdó, l’Assumpta i el gegantó Charlie; així com el gegant Llúpol del Cubell.  Pel que fa a les colles convidades, hi hauran els gegants de Gràcia de Sabadell, el Drac d’Or de l’Hospitalet, la gegantera de les Borges Blanques, els gegants de Vilanova i la Geltrú, la Marina, la colla nostra de Huesca, Sant Josep de l’Hospitalet de LLo, la Florida, els gegants de Sitges i la Colla Xicapicavallarica de Cunit. La concentració de colles de la Trobada de Gegants de Cubelles serà a les 19.00 h., des de la plaça dels Pobles d’Espanya. Mentre que la sortida de la cercavila començarà  a les 19.30 h. El recorregut serà el següent: pl. dels Pobles d’Espanya, c. de la Verge de Montserrat, pg. de Narcís Bardají, c. d’Àngel Guimerà, pl. de la Font, c. de Jacint Verdaguer, c. del Mig, c. de l’Església, pl. de Santa Maria i arribada a la plaça de la Vila on hi haurà una ballada conjunta de totes les parelles de gegants. Tot seguit, a la plaça del Centre Social, al carrer Joan Roig i Piera, tindrà lloc un sopar de germanor amb coca enramada. La venda de tiquets és al Centre Social. La jornada de diumenge es tancarà amb l’actuació de les havaneres amb el grup Son de l’Havana. Serà a partir de les 22.00 h., des de la plaça del Centre Social.

 

La VII Musclada popular serà el dilluns, 29 de Juliol

La plaça Jaume Marsé de Cubelles acollirà el dilluns, 29 de juliol la Musclada Popular que organitza l'Associació d'Hosteleria i Comerç de Cubelles. L'acte tindrà lloc, a partir de les 19h.

 

La 8a Mostra de pallassos de Cubelles serà el dimarts, 30 de Juliol

El dimarts, 30 de juliol tindrà lloc la programació de la Vuitena Mostra de Pallassos de Cubelles. Aquest dia, la vila acollirà 11 companyies de circ que oferiran els seus espectacles circenses. Al matí, a partir de les  onze hi hauran dos espectacles itinerants. Un amb els Pepsicolen al passeig de la Mar Mediterrani. I un altre amb Freak Show Circus, amb el passeig Marítim. La jornada central  serà a la tarda, amb espectacles diversos des de dos quarts de sis de la tarda a les onze de la nit. De fet, la mostra contindrà un ampli ventall de propostes de circ per a tots els gustos. Tot plegat es desenvoluparà en diferents places i carrers del centre de la vila. El presentador de la Mostra serà Jordi Juanet, director del Festival de Cornellà que farà la presentació de tots els actes de la tarda i el tancament de la mostra.

 

Entre les diferents companyies, hi haurà:

1.Cia Pep Callau i Pepsicolen. Espectacle CERCATTA DE NASSOS

2.Infestum. Espectacle FREAK SHOW CIRCUS

3.Cia La Bleda. Espectacle LES VACANCES DE MADAME ROULOTTE

4.Cia Mabsutins. Espectacle NAS ARRELAT

5.Cia Jam. Espectacle HATS

6.Cia Sabanni. Espectacle AMB P DE PALLASSO

7.Cia Planeta Trampolí. Espectacle BACK 2 CLASSICS

8.Cia Cris-is. Espectacle WET FLOOR

9.Cia Pessic de Circ. Espectacle SIDECAR

10.Cia Circ Pànic. Espectacle MIRA T

11.Presentadors BONI & DANI

 

Cal recordar que el Centre Social acull fins el 30 de juliol fotogràfica "30 anys del Grup de Teatre del Casal de Cultura (1999-2019)".

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles