Tancat l’accés a la platja de les Gavines per protegir els nius de corriol camanegre

30 de març de 2021


Des de l’Ajuntament i els grups ecologistes demanen que es respecti aquest espai natural i que no s’hi deixin entrar gossos.

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya, conegut per les sigles GEPEC, ha començat aquest mes de març la campanya de control d’aquesta espècie protegida d’ocell que fa el niu a les platges durant la primavera. Segons ha confirmat l’Ajuntament aquest dimarts, el GEPEC ha detectat la presència de nius a la zona de Les Gavines, l’última platja abans d’arribar a Cunit. Per aquest motiu, la regidoria de Medi Ambient, que col·labora amb l’entitat ecologista, ha optat per tancar els accessos a aquesta franja de costa cubellenca. Des de l’Ajuntament i els grups ecologistes demanen que es respecti aquest espai natural i que no s’hi deixin entrar gossos.

 

Xavier Pedro, cubellenc membre del GEPEC, en una entrevista recent a Ràdio Cubelles, ha destacat que els altres animals són un dels perills per les postes d’ous i la cria dels pollets de corriol.

Xavier Pedro, del GEPEC, també comenta que la platja de les Gavines ha anat recuperant el seu aspecte natural i això la fa més atractiva pel corriol.

Segons Pedro, els ecologistes han vist com arran del temporal glòria i del confinament, cada vegada hi ha més ajuntaments convençuts d’una gestió de les platges com un espai natural.

L’any passat fins a sis pollets de corriol camanegre van aconseguir sobreviure més enllà dels mesos d’estiu a Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles