Tancada la 47a Setmana Cultural de Cubelles

26 d'abril de 2021


Aquest cap de setmana s'han celebrat tot tipus d'actes, des de la proclamació de la Beca d'Investigació Local que ha recaigut en el treball de Joan Vidal i Urpí, "Diccionari de la Guerra Civil a Cubelles" a visites guiades al Castell o l'actuació de circ contemporani de l’artista cubellenca Alessia Virgilio, entre d'altres

Aquest cap de setmana s'han celebrat els últims actes de la 47a Setmana Cultural. Aquest dissabte, 24 d’abril a les 10.30 h. s'ha portat a terme una nova visita guiada al voltant de Dones 1767: Espai de Revolta.  Mentre que, a partir de les 11.00 h., s'han realitzat en grups reduïts diverses sessions per gaudir de les visites guiades programades al Castell de Cubelles. També, els Jardins de Can Travé han tornat a ser l'escenari d'una nova jornada del joc de pistes que ha tingut lloc de les 10.00 h. a les 14.00 h.

 

L'activitat ha seguit a les 12.00 h., als safareigs de Cubelles amb la lectura de La llegenda de Sant Jordi en el segle XXI de Montse Lago, que ha anat a càrrec del Grup de Teatre del Casal de Cultura. Aquest és un fragment de la lectura dramatitzada.

 

A continuació, s'ha proclamat el guanyador de la Beca d’Investigació Local 2021 que atorga la regidoria de Cultura i que ha recaigut en el treball de Joan Vidal i Urpí, "Diccionari de la Guerra Civil a Cubelles". Durant l'acte de proclamació, Joan Vidal, ha explicat com se li va ocórrer la idea d'escriure aquest treball.

 

 

Els actes de dissabte, 24 d'abril han seguit a les 18.00 h. als Jardins de Can Travé on s'ha fet la presentació del col·lectiu de professionals de la cultura de Cubelles i la 2a sessió d'Urban sketching que ha organitzat Crea Cubelles.

 

Pel que fa a la programació de diumenge, 25 d'abril, a partir de les 8.00 h. i fins a les 13.30 h., ha tingut lloc el 13è Concurs de pintura ràpida. Aida Mauri, de Moià, ha estat la guanyadora del concurs de pintura ràpida valorat amb 500€. Antonio Mariscal de Sant Joan de Vilatorrada ha estat el segon (300€) i els tres tercers premis (200€) se'ls han endut Yolanda Urago (Manresa), Josep Millas (Igualada) i Antonio Darias (Sabadell).

 

De les 10.00 h. a les 14.00 h., a la plaça del Castell, s'ha fet una jornada de portes obertes a l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel amb activitats i tallers infantils dedicats a Charlie Rivel, l'exposició del gegantó Charlie Rivel i dels gegants Abdon i Assumpta. I a partir de les 11.00 h. s'han programat en grups reduïts diverses visites guiades al Castell de Cubelles. En declaracions a Ràdio Cubelles, Lluís López d'Arc gestió cultural ha fet un bon balanç de les visites guiades al Castell.

 

Una altra de les activitats celebrades diumenge 25 d'abril ha estat l'actuació de circ contemporani Deseoequilibrio de l’artista cubellenca Alessia Virgilio que s'ha portat a terme a les 12.00 h., a la plaça de la Vila.  

 

D'altra banda, l'exposició multidisciplinària en homenatge a Paulina Schumann, filla adoptiva de Cubelles, en motiu del centenari del seu naixement i que ha anat a càrrec de l’Associació Crea Cubelles restarà instal·lada al Centre Social durant tot el mes d'abril.

 

En total, la 47a Setmana Cultural de Cubelles ha comptat amb una programació que ha inclòs una vintena d'actes de tota mena de propostes artístiques, literàries i culturals que han tingut lloc del 16 al 25 d'abril.  


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles