2 de desembre de 2022
L'activitat subvencionada per l'Ajuntament de Cubelles s'ha estructurat en 3 sessions. Els joves estudiants han conegut el mitjà i han rebut eines per crear els seus guions i gravar els seus podcasts
Els dos grups de 2n ESO de l'Institut Les Vinyes han enregistrat 12 càpsules informatives a través d'un Taller de Podcast realitzat durant els mesos d'octubre i novembre. Aquesta activitat que ha estat subvencionada per l'Ajuntament de Cubelles és el segon curs que s'imparteix a l'Institut Les Vinyes de Cubelles.
Les temàtiques dels diferents espais radiofònics han estat diverses: l'anorèxia, el món del motor, la contaminació, la moda i els joves, la guerra Rússia-Ucraïna, Irán, el futbolín, crims de mitjanit o curiositats sobre els vampirs, entre d'altres.
El taller s'ha estructurat en tres sessions. En una primera sessió se'ls ha presentat el mitjà, les seves característiques principals i els diferents elements que conformen el llenguatge radiofònic. L'alumnat ha pogut escoltar alguns exemples de podcasts, així com veure les diferències entre la ràdio tradicional i els nous formats (podcast). I, també se'ls ha donat les indicacions necessàries perquè comencessin a crear els seus guions. La temàtica del programa ha estat lliure, així com també l'elecció de les músiques i altres elements sonors. En una segona sessió, els participants al taller han realitzat un taller pràctic per tal que tinguessin un primer contacte amb l'estudi de ràdio, els micròfons i la locució. Finalment, a la tercera sessió es va realitzar la gravació dels podcasts. La valoració tant per part de l'alumnat com dels docents ha estat molt positiva i esperen repetir-la el curs que ve.
Activitat subvencionada per l'Ajuntament i impartida per La Càpsula. Podcast i Serveis radiofònics
L'activitat ha estat impartida per La Càpsula. Podcast i Serveis radiofònics, un projecte que ofereix tallers, activitats i serveis relacionats amb la introducció i l'ús de la ràdio com a eina educativa per a escoles i els instituts.
Martí Cuxart ha tirat endavant aquest projecte personal. En declaracions a Ràdio Cubelles apunta que "la transversalitat del mitjà radiofònic, resulta molt pràctica per tal de reforçar els continguts treballats a l'aula de qualsevol assignatura així com per treballar i millorar l'ús del llenguatge (català, castellà o anglès) tant pel que fa a l'expressió escrita com a l'expressió oral". També ha afegit que "l'aprenentatge i posada en pràctica del funcionament i de les tasques pròpies del desenvolupament d'una peça radiofònica generen noves inquietuds en l'alumnat participant. Alhora la introducció de continguts com la música o les xarxes socials faciliten la seva motivació i implicació en l'activitat."