Cubelles celebra la Setmana Bio per l'alimentació ecològica

20 d'octubre de 2023


La programació inclou un conjunt d'activitats amb l'objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques del territori

La Setmana Bio per l'alimentació ecològica té lloc a Cubelles des del 12 fins al 24 d'octubre. El programa d'activitats és molt variat. Una de les propostes ha estat la visita guiada a l'Hort de Can Travé de Cubelles celebrada el passat dimecres 18 d'octubre a les 10:00 h. 

 

El projecte d'Hort Comunitari és una iniciativa de l'Ajuntament de Cubelles que, per segona temporada, és un espai adreçat a la ciutadania on  es pot crear xarxa social i fer activitats a l’aire lliure. A més, l'Hort de Can Travé està obert a altres propostes com la proposada pel Centre d’Atenció Primària de Cubelles per afavorir el benestar emocional, la relació amb les persones i la soledat no volguda. 

Glòria Basanta és Infermera d'Atenció Primària i referent de Salut Comunitària.L'objectiu de la visita guiada a l'Hort de Can Travé duta a terme aquesta setmana ha estat el gaudir d'una activitat a l'aire lliure i donar a conèixer el projecte de salut comunitària de l'hort terapèutic de Can Travé que ha anat a càrrec de les professionals sanitàries del CAP de Cubelles.

Les inscripcions per participar de les activitats de la Setmana Bio es poden formalitzar gratuïtament a la biblioteca Mossèn Joan Avinyó.

 

L'Hort de can Travé, projecte impulsat per l'Ajuntament

Qui estigui interessat en formar part del grup permanent de 15 persones que conrearan l’hort durant tot l’any pot inscriure’s enviant un correu electrònic a hortscantrave@cubelles.cat o posant-se en contacte al telèfon 617380545. Les inscripcions són gratuïtes amb l’únic requisit d’estar empadronat al municipi. Les persones interessades poden escollir participar dos dies a la setmana, els dilluns de 16.30 a 19.00 h. i els dimecres de 9.30 a 12.00 h., o bé poden optar per participar un dels dos dies, els dilluns al matí o els dimecres a la tarda. El  nou curs va arrencar el passat 19 de setembre.

 

El projecte impulsat per les regidories de Medi Ambient i Benestar Social i Gent Gran s’ha basat en un model comunitari, que es gestiona en grup i que es vol allunyar d’altres horts municipals que reparteixen parcel·les individuals que es cultiven aïlladament.

 

Alexandra Corvillo, regidora de Benestar Social i Gent Gran, ha comentat que han escollit aquest tipus de gestió comunitària perquè un dels objectius és “crear xarxa, fomentar el teixit i la cohesió social entre el grup participant”. En aquesta línia, l’activitat de l’hort segons explica Alexandra Corvillo, s’espera que pugui “potenciar l’empoderament personal i els valors com el treball en equip i compartit”.

 

Un altre aspecte destacat des d'aquesta regidoria és la inclusió social, ja que el grup de l’hort comunitari serà heterogeni d’edats i col·lectius diferents. Finalment, Alexandra Corvillo, regidora de Benestar Social i Gent Gran, també apunta que l’activitat està pensada per aconseguir “el benestar integral de la persona ja que la feina conjunta a l’hort és una eina terapèutica tant des del punt de vista emocional com físic i social”.

 

El regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, n'ha destacat "la reivindicació del cultiu de la terra com un dels oficis històrics de Cubelles" o que "l'activitat permet recuperar part del patrimoni propi de Can Travé, que havia disposat històricament d’un hort per abastir-se". Josep Maria Hugué també ho considera una "aposta per l'agricultura ecològica i els valors de la sostenibilitat i l’alimentació sana cultivada a prop de casa".

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles