La Diputació es reuneix amb l'Ajuntament per parlar de la futura restauració i rehabilitació del conjunt de les cases de l’antiga botiga del Castell

31 de març de 2023


Un cop l'equipament quedi reformat acollirà l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana que deixaria l'espai actual, ubicat al Centre Social Joan Roig i Piera. El cost de les obres és de 750.00€ i es disposa d'una subvenció de 250.000€

El president delegat de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, s’ha reunit aquest dimecres 29 de març amb l’alcaldessa Rosa Fonoll, el primer tinent d’alcaldia, Josep Maria Hugué, i la tercera tinent d'alcaldia, Esther Soler per parlar sobre la futura restauració i rehabilitació del conjunt de les cases de l’antiga botiga del Castell. L’objectiu és restaurar les cases del Castell, de propietat municipal, i conservar, protegir, recuperar i posar en funcionament l’edifici, conservant els seus valors històrics.

 

La intenció del govern i la Diputació és que les cases annexes al Castell acullin l'actual OPIC (Oficina de Participació i Informació Ciutadana), que deixaria l'espai que ocupa ara al Centre Social Joan Roig i Piera. Per això, el projecte contempla un ús versàtil d'aquest equipament, amb espais oberts d'oficina, perquè es pugui utilitzar segons les seves necessitats. Seran accessibles i disposaran d'ascensor. Precisament, el document, liderat pel Servei de Patrimoni de la Diputació, té com a objectiu rehabilitar el que originàriament va ser l'antiga botiga de gra del Castell de Cubelles, un espai, que després va quedar dividit i convertit en tres habitatges.

 

La Diputació va lliurar a finals del mes de desembre de 2022 el seu projecte que està en fase de licitació. L'inici de les obres no disposen a hores d'ara d'una data concreta. L'Ajuntament espera que es resolgui en breu l'últim tràmit administratiu amb la incorporació d'un informe final necessari per a que els treballs s'iniciïn el més aviat possible. Així mateix ho explicava l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll. 

Les cases del Castell, consten d'uns 250 metres i estan dividides en dues plantes. Durant la reforma de les cases del Castell es conservaran tots els elements importants com ara la seva façana i coberta. En aquest sentit, la Diputació ha anunciat que farà un esforç per mantenir al màxim la imatge i els valors arquitectònics tradicionals d'aquest equipament, donada la seva qualificació de Bé Cultural d'Interès local. Així mateix ho ha explicat Jose Luis Sanz Botey, cap del Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, durant la seva visita aquest dimecres 20 de març a Cubelles.

Abans de fer l’actuació de la botiga del Castell, es reformarà la plaça del Castell per deixar acabat el carrer. Així ho ha apuntat Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles.   

    

La Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Cubelles treballen junts per preservar i posar en valor el patrimoni cultural del municipi. Aquest projecte de reforma n'és un exemple d'aquest compromís, ha dit Pere Pons, president delegat de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona. 

L'Ajuntament i la Diputació porten anys treballant plegats tant en l'acondicionament del Castell com en la recuperació de la seva plaça i la reforma de les botigues, i aporta part del finançament per portar a terme els treballs necessaris. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles