Segueixen les activitats i visites a l'espai natural de la desembocadura del riu Foix sota el títol 'El Foix ens ensenya'

26 de juliol de 2021


Fins al 29 d'agost s'oferiran tota una sèrie de tallers i activitats relacionades amb el turisme sostenible. Enguany, s'ha introduït la novetat dels tallers de cosmètica natural i tallers adreçats a infants, sota el lema 'El Foix en família'.

Un any més, la regidoria de Turisme ha programat tota una sèrie de sortides i tallers al voltant de la riquesa que ofereix el riu Foix, a la seva desembocadura al Mediterrani a Cubelles. Sota el El Foix ens ensenya, s'estan oferint activitats adreçades a tot tipus de públic per promoure un turisme sostenible. De fet, dins d’aquestes activitats, enguany, s'ha introduït la novetat dels tallers de cosmètica natural i tallers adreçats a infants, sota el lema El Foix en família. Totes les activitats que són gratuïtes es porten a terme amb inscripció prèvia i grups limitats. Més informació, horaris i inscripcions a l'apartat de l'agenda del web de l'Ajuntament de Cubelles (www.cubelles.cat). També es pot contactar per correu electrònic a turisme@cubelles.cat.

Visites guiades a l'espai natural de la desembocadura del riu Foix

 

La programació de les visites guiades a l'espai natural de la desembocadura del riu Foix, que resten per realitzar-se, és la següent:

 

1 d’Agost. El canvi climàtic i els efectes sobre la desembocadura del Foix. S'explicarà el canvi i climàtic i es farà èmfasi sobre com la problemàtica que afecta l'espai i com percebem els seus efectes a la desembocadura del riu Foix. 

 

8 d’agost.  Ecosistemes litorals, zones dunars i aiguamolls. Es tracta d'una visita enfocada a explicar la funcionalitat dels ecosistemes litorals. En aquesta visita els assistents es podran apropar als sistemes dunars pròxims a l'espai per descobrir-los i analitzar la seva vegetació.

 

22 d’agost. Rèptils de la desembocadura del riu Foix. Es farà una descoberta dels diferents rèptils que viuen a la desembocadura i s'explicarà com viuen, tant les espècies invasores com les autòctones. L'activitat anirà a càrrec dels gestors d'un centre de recuperació que portaran animals en recuperació per poder observar-los de prop.

 

29 d’agost. La vegetació i la fauna de la desembocadura del riu Foix. Es tracta d'una activitat de descoberta de la vegetació i la fauna que viu en aquest espai. Es descriuran les plantes i els animals presents o que, per al contrari, no hi són i haurien de ser.

 

El Punt de trobada és l'Oficina Turisme Platja (Av. Mediterrani s/n - Platja Llarga). Hora: 10.00h. Durada: 2 h. aprox. Activitat gratuïta, adreçada a adults i infants majors de 8 anys. Es recomana portar calçat adequat, aigua, crema solar, gorra i prismàtics. Places limitades. Cal realitzar inscripció prèvia a Formulari inscripcions visites guiades espai natural del riu Foix.

 

El Foix en família

Donada la gran demanda d’activitats infantils, la regidoria de Turisme ofereix un ventall de tallers adreçats a un públic infantil de temes diversos, tots relacionats amb aspectes d’educació ambiental, natura i conservació. L’objectiu és apropar a les nenes i els nens al litoral de Cubelles tot mostrant-los la gran diversitat i fent pedagogia mitjançant l’ecoturisme. S’han cercat espais a tocar del mar per ser llocs agradables per fer les activitats a l’estiu. També es vol donar a conèixer les platges i els establiments de restauració que han volgut participar-hi fer-ne promoció, convertir-los en prescriptors pel futur. Els tallers seran a la tarda, a partir de les 18:30 h. La programació que resta pendent de realitzar és la següent:

 

Dijous 27 de juliol

Experimentem amb la sorra i l'aigua del mar a Ona Beach (Guingueta platja Mota)

 

Dijous 3 d' agost

Ajudem a les tortugues a El Bon Xorricar (Guingueta platja Gavines)

 

Dijous 5 d' agost

Taller de caixes de niu a La Trattoria del Mar (Marina de Cubelles)

 

Dimarts 10 d'agost

Els oficis del mar a Ona Beach (Guingueta platja de la Mota)

 

Dijous 12 d'agost 

Tallers petits animalons a Cal Tala (Marina de Cubelles)

 

Dimarts 17 d'agost

Corriol camanegre, el rei de la platja a Che Charlie (Guingueta platja de la Mota)

 

Dijous 19 d'agost

Invertebrats marins a Cal Tala (Marina de Cubelles)

 

Dimarts 24 d'agost

Experimentem amb la sorra i l'aigua del mar a El Viagrot (Guingueta platja Mota)

 

Dijous 26 d'agost

Plantes aromàtiques a La Trattoria del Mar (Marina de Cubelles)

Cosmètica natural  

Aquesta temporada, com a novetat, el primer diumenge de mes, s’ofereixen passejades etnobotàniques i tallers de cosmètica natural. Es tracta d'una passejada etnobotànica per descobrir els usos (medicinals, alimentaris, etc), i les propietats de les plantes que es troben espontàniament pel camí. Cada mes es prepara un producte diferent segons la temporada, concretament al juliol serà la d'un repel·lent de mosquits; i a l’agost serà d'un xampú d’aloe vera. Les sortides són a les 18.00 h i es van fent per diferents espais del municipi per donar a conèixer els equipaments i el patrimoni. Al juliol la sortida es farà als jardins de Can Travé i a l’agost als safareigs municipals.

Visites guiades a la recerca de l'Abellerol, els dimecres de juliol i agost 

Una de les programacions que ja han començat són les visites guiades, ja consolidades dels dimecres per veure l’au abellerol, una au molt bonica i vistosa de més de 21 colors. De fet, cal destacar que sortosament Cubelles té una colònia important i el seu avistament està assegurat. Les visites a la recerca de l'abellerol es fan cada dimecres al vespre (19.30 h.) i les seves sortides són des de la plaça del Mercat.

 

També el darrer diumenge de mes i tots els diumenges dels mesos de juliol i agost, hi hauran visites tematitzades a la desembocadura del riu Foix. Segons ha informat l'organització, arran del gran èxit de l’estiu passat, es repetiran els temes i els continguts durant els dos mesos de juliol i agost per donar l'oportunitat que tothom hi pugui participar.

 

Per a fer difusió de les activitats, la regidoria de Turisme utilitza material reutilitzable com ara uns ventalls amb la informació genèrica sobre El Foix ens Ensenya i uns altres sobre El Foix en Família, que tenen un segon ús. A la part del darrera del ventall es pot pintar i resseguir la figura del Blauet.

 

Des de la regidoria de Turisme s'espera que aquesta iniciativa es consolidi i ajudi a tothom a preservar el Medi ambient i fer un ecoturisme de qualitat.

 

 

 


 • El Foix ens ensenya 2021 (2).png
 • El Foix ens ensenya 2021.png

Enllaços relacionats

 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles