Les inscripcions dels nous cursos per a la gent gran s'obren el 7 de setembre

6 de setembre de 2023


L'oferta passa per una quinzena d'activitats físiques, creatives, d’agilitat mental i també cursos que posen el focus en l’anàlisi de l’actualitat o la consciència personal. Les classes començaran el 18 de setembre

Entrevista a Alexandra Corvillo, regidora de la Gent Gran de Cubelles

 

Amb l'objectiu d'arribar al màxim de persones possible i que tothom pugui trobar una activitat motivadora coherent amb els seus interessos, la Regidoria de la Gent Gran de Cubelles proposa prendre part de l'oferta dels nous cursos per a la gent gran, que contenen una quinzena d'activitats diverses

 

El programa proposa ioga, gimnàstica, pilates, ball en línia, TIC (ús del mòbil i tecnologia), memòria, càlcul i raonament per a una ment activa, gestió emocional amb mandales, caminades, hort urbà, pintura, patronatge i confecció, entre d'altres.

 

Amb la posasa en marxa d'aquesta nova proposta, la regidora de la Gent Gran, Alexandra Corvillo, vol donar eines a les persones grans perquè puguin millorar el seu benestar físic, mental i social, factors en benefici i prevenció de malalties degeneratives.

Corvillo ha volgut destacar una de les novetats com és el curs de càlcul i raonament per una ment activa. 

La majoria dels cursos es faran al Casal de la Gent Gran. Seguint la línia impulsada l'any passat, amb l’objectiu de facilitar l’accés a les persones que viuen allunyades del centre, algunes de les activitats es duran a terme a d'altres sectors del municipi. És el cas del tallers de gimnàstica (que es portarà a terme a Mas Trader), el de memòria (Mas Trader, Corral d’en Cona i La Mota) o les caminades (Mas Trader i Corral d’en Cona).

 

Entre l'oferta hi ha també dos cursos dirigits a un públic intergeneracional. Es tracta de pintura i patronatge i confecció, en què s'hi poden inscriure persones de totes les edats. L'objectiu és fomentar les relacions i els vincles entre generacions per tal de millorar el coneixement mutu, la convivència i cohesió social i, finalment, posar en valor la transmissió cultural.

També en l'àmbit de la Gent Gran, el 18 de setembre comença el curs el grup Fem Pinya, un projecte adreçat a persones grans i que té per objectiu lluitar contra la soledat no volguda i promoure el benestar físic, emocional i social d'aquestes persones. Enguany, el projecte s'ha replantejat per fer-lo més integrador i que la xarxa de contactes i amistats que es genera amb les activitats sigui encara més àmplia.

 

Les persones interessades en participar en algun dels cursos poden inscriure-s’hi a partir d’aquest dijous 7 de setembre al Casal de la Gent Gran (Passeig Narcís Bardají, 3,  en horari de 10 a 13h.). El curs s’iniciarà el proper 18 de setembre. No hi ha límit d’activitats per persona però, per tal de garantir que totes les persones que ho vulguin tinguin l’oportunitat d’accedir als cursos, a partir de la tercera activitat l’accés dependrà de la disponibilitat de places. La regidora ha explicat els detalls d'aquests canvis establerts en el procés d'inscripció de les activitats que són gratuïtes.

Es poden inscriure totes aquelles persones pensionistes o majors de 60 anys. En cas de disponibilitat de places, s’obriran les inscripcions a les persones majors de 55 anys prejubilitas i pensionistes.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles