S’inicien nous treballs al jaciment de la Mota de Sant Pere

18 de març de 2021


L'actuació, que té una durada prevista de quinze dies, consta de la restauració i consolidació dels murs i l'altar presents a l’estructura 1 del jaciment

Entrevista a Mireia Sabaté, coodirectora dels treballs de consolidació al jaciment de la cooperativa Arqueovitis

 

Aquest dimecres, 17 de març ha començat una nova actuació al jaciment de la Mota de Sant Pere. La intervenció consta de la restauració i consolidació dels murs i l'altar presents a l’estructura 1 del jaciment (anomenat "edifici 1"), l’adequació dels límits per a preparar-lo per a la propera excavació i l’adequació dels sòls. A més, per tal d’evitar el creixement de les herbes dins els recintes es posarà tela geotèxtil i grava. Els treballs, que tenen una durada prevista de quinze dies, han estat adjudicats per un import de 7.000€ a la cooperativa Arqueovitis, responsable de les excavacions realitzades a la Mota en les campanyes (2018-2019 i 2019-2020).

 

La coodirectora dels treballs de consolidació al jaciment de la cooperativa Arqueovitis, Mireia Sabaté, ha concretat en una entrevista a Ràdio Cubelles en què consisteix l'actuació.

Mireia Sabaté ha posat en valor la zona on s'estan executant les tasques.

D'altra banda, des de fa unes setmanes, s'estan realitzant diferents visites al jaciment. La propera cita serà el dia 28 de març. Les inscripcions es poden realitzar a través de la pàgina web municipal: www.cubelles.cat  Els participants poden visitar tot el jaciment, incloent la muralla ibèrica. Les visites tenen una durada aproximada d'1,5h. i es fan en dues sessions, a les 10h. i a les 12h.

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles