S’han detectat 14 casos nous de COVID19 a Cubelles l’última setmana

4 de setembre de 2020


Malgrat que les xifres són similars a les de l’abril, les autoritats sanitàries subratllen que la situació és molt diferent perquè aleshores els casos confirmats eren majoritàriament ingressos en els hospitals.

Segons les dades publicades pel departament de Salut, a Cubelles ’han detectat 14 casos nous de COVID19 entre el 29 d'agost i el 4 de setembre. I en les últimes dues setmanes sumades (del 22/08 al 04/09), el nombre de casos confirmats ha crescut en 27 persones. Per tot plegat, l’índex de risc de brot és alt i supera els 190 punts al municipi.

 

L’evolució de l’epidèmia a Cubelles dels últims 14 dies no és excepcional i segueix la mateixa tendència que el conjunt del Garraf i de tot Catalunya. Dins de la comarca, Sitges és ara per ara el municipi amb un creixement més elevat i juntament amb Sant Pere de Ribes tenen un risc de brot molt alt.

 

Malgrat que les xifres són similars a les de l’abril, les autoritats sanitàries subratllen que la situació és molt diferent perquè aleshores els casos confirmats eren majoritàriament ingressos en els hospitals.

Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública.

Tanmateix, Argimon també ha recalcat que malgrat que no es pot compara amb l’abril, la situació d’ara a Catalunya és estable però no és bona.

Des d'aquí, la regidora de Salut, Pilar Juste, ha insistit en declaracions a Ràdio Cubelles que per aturar la propagació del virus s’ha de complir el confinament quan ho indiquin les autoritats sanitàries.

L’evolució de l’epidèmia és similar a gairebé tot el país. Per aquest motiu, aquest dimecres el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha tornat a explicar que es visqui on es visqui, cal seguir les pautes de quarantena que marquin els metges, fins i tot si la prova és negativa. En el mateix sentit, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha demanat un esforç tant col·lectiu com individual per reduir les interaccions socials.

Les dades de l’evolució de l’epidèmia es comparteixen cada dia en el portal Dades COVID, creat pel Departament de Salut. Ràdio Cubelles en recull les dades pròpies de la vila i les actualitza diàriament en un apartat a la web.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles