S’engeguen algunes actuacions del Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf

15 de setembre de 2021


Aquest projecte es duu a terme conjuntament entre el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de la comarca, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

Aquests darrers mesos s’han engegat algunes de les actuacions incloses al Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf que es duen a terme conjuntament entre el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de la comarca, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

Aquest projecte inclou diverses actuacions que fomenten la producció i distribució d’energia derivada de fons renovables, i la seva utilització per a usos tèrmics (biomassa, biogàs i biocombustibles per al transport), entre d’altres.

 

En aquest sentit, l’Ajuntament de Cubelles ha començat l’adequació de les instal·lacions d’enllumenat públic als centres de comandament del municipi. En concret s’instal·laran 630 lluminàries amb tecnologia LED i onze punts de telegestió del sistema d’encesa d’enllumenat, amb l’objectiu d’adaptar el sistema a la normativa europea de sostenibilitat ambiental, reduir la contaminació lumínica, incrementar l’estalvi energètic i disminuir despeses.

 

Les obres, que ha licitat el Consell Comarcal del Garraf, les executen les empreses UTE Etrabonal Etralux SAU i Serveis Integrals de Manteniment Rubatec SA, i tenen un cost de 209.140,42 €, dels quals el 50% els aporta l’Ajuntament de Cubelles i la resta prové del Fons Europeu.

 

D’altra banda, properament començarà el procés d’instal·lació d’una caldera de biomassa d’origen forestal i una xarxa de calor per a la zona escolar de les Roquetes a Sant Pere de Ribes. L’objectiu d’aquesta instal·lació és subministrar energia tèrmica a diversos equipaments municipals situats en el nucli urbà de Les Roquetes, que actualment depenen de gas natural i electricitat exclusivament: CEIP Les Roquetes (escola i edifici de menjador), Aulari Blanc, CEIP Santa Eulàlia i el camp de futbol.

 

L’actuació contempla la construcció i implantació de la nova sala de calderes, la sitja contenidora de l’estella, la distribució hidràulica fins a connectar els diferents circuits dels diferents edificis, la reforma i adequació de les instal·lacions actuals, i la interconnexió entre les diferents centrals tèrmiques existents als edificis i la nova central tèrmica de biomassa.

 

Aquesta instal·lació forma part de l’aposta de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes per les energies renovables, amb la substitució dels equips de generació de calor a través de combustible fòssil (gas natural i electricitat) per equips de combustibles renovables, per a contribuir a la millora de l’eficiència energètica i a la reducció d’emissions de CO₂.

 

L’actuació, amb un pressupost inicial de 610.374,91 € IVA inclòs, ha estat licitada pel Consell Comarcal del Garraf i adjudicada a l’empresa Elecnor SA, que durant un termini aproximat de 4 mesos farà les obres i la instal·lació dels elements de la caldera de biomassa i les connexions.

 

El Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf inclou altres actuacions com la instal·lació d’una caldera de biomassa i una xarxa de calor als edificis municipals de Canyelles; la millora d’enllumenat públic dels sectors de Plans d’Aiguadolç i Cases Noves, i de l’avinguda Emerencià Roig i Raventós, a Sitges; la calefacció, climatització i adequació de les fusteries de Can Pahissa, la substitució i millora energètica dels aparells de climatització del Museu Víctor Balaguer i el tancament de l’Espai Víctor Rojas a l’Espai Far, a Vilanova i la Geltrú. El pressupost total és de 2.923.816,54 €, i és finançat pel Feder (50%) i pels ajuntaments del Garraf (50%).

 

Aquest projecte forma part de les accions del Pla de Mandat del Consell Comarcal del Garraf orientades a promoure la transició ecològica i energètica, i el desenvolupament sostenible de la comarca, conjuntament amb els ajuntaments, i està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.


 • Noves lluminàries a Cubelles.png
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles