Rosa Fonoll és investida alcaldessa de Cubelles per tercer mandat seguit

17 de juny de 2023


La cap de llista d'Unitat Cubellenca ha rebut el suport del PSC i Cubelles en Comú Podem, després de l'acord de govern anunciat aquest dimecres

Rosa Fonoll ha estat investida alcaldessa de Cubelles per tercera vegada seguida durant el ple celebrat aquest dissabte 17 de juny. La sessió d'investidura per la legislatura 2024-2027 ha estat dirigida per la mesa d'edat que ha estat presidida per Juani Navarrete (PP) i Pau Rodríguez (PSC).

 

La seva candidatura, la de Rosa Fonoll d'Unitat Cubellenca, ha rebut el suport dels cinc vots corresponents al seu grup municipal, a més, dels quatre regidors del PSC i el regidor de CECP. En la investidura ERC, CUP i PP han optat per l'abstenció, mentre que VOX i JxCUB han votat les seves pròpies candidatures. 

 

Rosa Fonoll ha iniciat el seu discurs un cop investida per tercera vegada alcaldessa de Cubelles emocionada i amb aquestes paraules d'agraïment. "Ser escollida alcaldessa de Cubelles del meu poble natal ara fa vuit anys ja em va semblar el major dels honors que pot aspirar qualsevol persona que s'estimi la seva vila i els seus vilatans, que vulgui treballar per millorar la qualitat de vida de la resta de persones que han nascut o han escollir Cubelles  per viure-hi. Però tenir la responsabilitat de fer-ho per tercer cop i poder superar si completem el mandat a l'enyorat Isidre Pinyol i a l'amic Joan Vidal com a alcaldessa més longeva de  la democràcia, això ja són paraules majors".

 

Al llarg de la seva intervenció, Rosa Fonoll, ha tingut paraules d'agraïment cap als seus votants i ha dit que "encaren el futur d'aquesta quatre anys amb energies renovades i amb ganes de completar la transformació que necessita i es mereix el municipi". I que ho fan acompanyats de la segona formació més votada com és el PSC a qui "els ha agraït la predisposició de seguir treballant plegats per millorar la vila en base a un Pla d'Acció Municipal que marcarà el full de ruta dels propers quatre anys".

 

Rosa Fonoll també ha volgut agrair als comuns que "segueixin aportant l'experiència de Narcís Pineda, el regidor més veterà present al ple d'investidura que ha estat al servei de Cubelles". I ha destacat els darrers vuit anys de treball conjunt. "No només hem compartit govern sinó que ha estat una persona important per prendre decisions valentes en benefici de nostre municipi", ha assenyalat l'alcaldessa. 

 

En referència a ERC amb qui havien estat governant fins ara i que s'ha quedat fora del pacte de govern, Fonoll ha dit que "li hagués agradat sumar amb ERC amb qui hem treballat molt bé aquests darrers vuit anys i amb qui espero seguir arribant a acords per desenvolupar projectes com ara la construcció del nou institut Les Vinyes i pel qual hem treballat plegats". 

 

Rosa Fonoll també ha anunciat que "en les properes setmanes anunciaran com queda l'organització política municipal amb l'aprovació del cartipàs amb el qual estant treballant i quines són les línies programàtiques del mandat que quedaran recollides en el Pla d'Acció Municipal". 

 

Malgrat han conformat una majoria suficient, l'alcaldessa Rosa Fonoll, durant el seu discurs ha dit no voler tancar-se a la resta de formacions polítiques del plenari. "Parlarem i escoltarem les propostes i opinions de totes les formacions que des del diàleg, el consens i la moderació vulguin participar". 

 

Entre d'altres coses, ha expressat també que "rebutjaran els extremismes d'aquelles formacions o persones que no busquen la millora col·lectiva, sinó el seu interès personal o electoral dins el municipi de Cubelles o en escenaris supramunicipals". Així mateix s'expressava Rosa Fonoll en el seu discurs d'investidura.

 

Un cop tancat el discurs d'investidura s'ha donat la paraula als caps de llista dels diferents grups polítics municipals de menor a major representació per tal que fessin la seva explicació de vot.

 

El cap de llista de la CUP, Dani Pérez en la seva intervenció durant el ple d'investidura.

Tot seguit s'ha donat la paraula a Narcís Pineda de Cubelles En Comú Podem

Juani Navarrete del PP durant la seva intervenció al ple.

Esther Soler d'ERC s'ha expressat d'aquesta manera durant la sessió en el seu torn de paraula.

En el seu torn de paraula, Robert Monzonis de Junts per Cubelles ha ofert la seva valoració de vot.

Jorge Mena de Vox s'ha pronunciat d'aquesta manera durant el ple d'investidura.

Renata Bedós del PSC també ha ofert la seva intervenció en aquest torn de valoració del vot.

Josep Maria Hugué d'Unitat Cubellenca ha tancat així el torn d'intervencions.

Recupera a la carta el ple d'investidura

 

Recupera les entrevistes de valoració un cop tancada la sessió d'investidura.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles