Presentat el projecte per la transformació dels terrenys de l’antiga Central Tèrmica en una plataforma logística

1 d'agost de 2023


El primer pas per tirar endavant el propòsit de la plataforma passa per la modificació de la classificació del sòl, actualment qualificat com a energètic. Serà la Comissió d’Urbanisme, però, qui valorarà la idoneïtat del projecte que té un pressupost d’execució de prop de 100 milions d’euros i una estimació de creació de 300 llocs de treball directes

El Govern municipal va presentar divendres, 28 de juliol el projecte per la transformació dels terrenys de l’antiga Central Tèrmica en una plataforma logística. La inversió privada té la intenció d’ocupar l’espai de l’antiga central Tèrmica. L'acte de presentació, que va anar a càrrec de l’empresa OUA Grup va tenir lloc, a partir de les 18.00 h., a la Sala d’actes de la Biblioteca Mn. Joan Avinyó). 

 

El consistori fa poc més d’un any va anunciar l’acord entre l’empresa, de capital andorrà, i la companyia Endesa, propietària del sòl actualment qualificat com a energètic i que caldrà modificar la seva classificació a industrial logístic. Prèviament a l'acte de presentació, el projecte també va ser presentat als càrrecs electes de l’Ajuntament de Cubelles, per tal que aquests poguessin formular totes les consultes necessàries al respecte.

 

El regidor d'Espai Públic i Infraestructures, Josep Maria Hugué considera que "és una oportunitat pel municipi donat que es tracta d'una inversió que porta darrere gairebé 300 llocs de feina que ajudarà a baixar l'atur i situar la vila a la comarca com un referent al sector logístic industrial". En aquest sentit, ha afegit "el govern municipal intentarà aconseguir el màxim suport per tirar-lo endavant". 

 

El regidor d'Espai públic i Infraestructures, Josep Maria Hugué també ha detallat quins són els passos a seguir un cop presentat el projecte. "Aquests passarien per la modificació de planejament dels usos del terreny a industrial logístic, actualment estan qualificats com a energètic". El regidor Hugué ha afegit també que "serà la Comissió d’Urbanisme, però, qui valorarà la idoneïtat del projecte". 

Aquesta no és la primera proposta de transformació dels terrenys de l’antiga central tèrmica que presenten els propietaris. Després del cessament de l’activitat de la central elèctrica, Endesa va proposar la construcció de dos cicles combinats i, posteriorment, una zona residencial amb més de 900 habitatges. Sobre això, Hugué ha explicat el per què s'havien descartat d'altres propostes que havien rebut i el per què de l'aposta per la plataforma logística.

 

Per la seva banda, Núria Noguer, arquitecta especialitzada en Urbanisme i directora del departament d'Urbanisme de l’empresa OUA Group, empresa redactora del document, ha explicat que "el projecte de plataforma logística suposarà principalment col·locar Cubelles en el context territorial de manera estratègica, en especial per al sector logístic que està en alça. Les infraestructures territorials i la connectivitat són realment bones per a aquest sector”.

"Des del departament d'ordenació de Territori de la Generalitat s'estan impulsant plans directors a nivell supramunicipal per donar resposta a la demanda que hi ha a nivell nacional. La nau que s'està plantejant té 75.000 metres quadrats de sostre", ha apuntat Núria Noguer.

Pel que fa al "tipus d'empreses que podrien fer servir la nau, encara no s'ha definit, però de les últimes gestions que s'estaven estudiant són les del sector farmacèutic", segons ha dit Núria Noguer. 

Si tot tira endavant sense entrebancs el projecte podria ser realitat en dos anys, ha dit Núria Noguer, arquitecta especialitzada en Urbanisme i directora del departament d'Urbanisme de l’empresa OUA, qui ha detallat tots els tràmits que necessita el projecte per tirar endavant.

 

Els tràmits urbanístics podrien seguir amb la celebració d'un ple extraordinari en els propers dies

 

Els tràmits urbanístics iniciats l'octubre passat podrien fer un pas més en un ple extraordinari en els propers dies, després que el govern d’Unitat Cubellenca, el PSC i Cubelles En Comú Podem hagi presentat el projecte.  De fet, l’Ajuntament ja va obrir la consulta pública prèvia per adaptar el pla urbanístic a l’activitat proposada per Endesa i els promotors del centre logístic aquest mes d'octubre passat. Prèviament, la informació que s’havia fet arribar era la projecció d’un edifici amb una alçada prevista de quatre pisos i gairebé 80.000 m2. La inversió rondaria els 100M€ i una de les contrapartides seria la millora del pont sobre la via que connecta el polígon comercial de les Salines amb la zona residencial del passeig de la Marina i, a més, permetria ampliar la zona verda i el Parc del Prat a la banda nord de la via. A més, s’estaria parlant d’un impacte laboral d’uns 300 llocs de feina. D’altra banda, l’empresa promotora també hauria lliurat un estudi d’impacte sobre el trànsit de la C31 i la zona més pròxima al centre logístic. L’estudi preveu una reforma de la rotonda per millorar les entrades i sortides cap a l’autopista C32, però no calcula cap impacte en el trànsit dels trams més urbans de la carretera que creua Cubelles.

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles