Presentat el Col·lectiu de professionals de Cubelles

7 de maig de 2021


El seu objectiu és crear un directori de projectes i artistes del sector en una única plataforma i que esdevingui un mapa de tots els agents culturals actius al municipi, a banda de convertir-se en una llavor d’iniciatives de col·laboració entre tot el potent teixit cultural de Cubelles

Entrevista Pep Callau, impulsor del col·lectiu de professionals de Cubelles

 

El Col·lectiu de professionals de l’espectacle de Cubelles s'ha presentat recentment dins la programació de la 47a Setmana Cultural de Cubelles. El seu objectiu és crear un cens de professionals de les arts escèniques en una única plataforma i que esdevingui un mapa de tots els agents culturals actius al municipi, a banda de convertir-se en una llavor d’iniciatives de col·laboració entre tot el potent teixit cultural de Cubelles. De moment, el col·lectiu no pretén ser una entitat amb estatuts. Compta amb una desena de persones inscrites i encara no tenen un nom formal definit -tot i que es baralla la possibilitat que es puguin batejar com a 'L'Eina cultural'- segons ha revelat Pep Callau en una entrevista a Ràdio Cubelles. Ara per ara, el col·lectiu s'està acabant d'organitzar i té com a previsió reunir-se amb l'Ajuntament abans del mes de juny.

 

Es manté actiu el formulari d'inscripció per confeccionar el cens de professionals de la cultura

Cubelles manté actiu el formulari d'inscripció per confeccionar la creació d'un cens cultural propi. La Regidoria de Cultura creu convenient disposar en el municipi d’un cens d’artistes, creadors, entitats i empreses de Cubelles relacionat amb el món de la Cultura. En el cas de la iniciativa que va començar a Cubelles a finals del mes de novembre de 2020 es tracta d’un directori obert, gratuït, dirigit tant a artistes, artesans, com a professionals tècnics de l’àmbit cultural i del teixit associatiu, que pretén recopilar els projectes culturals que es generen a Cubelles en qualsevol disciplina artística. La voluntat és que, a més de ser un mapa de tots els agents culturals actius, sigui una llavor d’iniciatives de col·laboració. Per formar part del Cens Cultural de Cubelles cal omplir un formulari que es troba al web de l’Ajuntament (cubelles.cat). Un cop recopilada la informació, es publica en forma de Cens Cultural en aquest mateix web, per això des de l’Ajuntament conviden a totes aquelles persones connectades amb el món cultural, a títol particular, com a entitat o com empresa, amateur o professional a inscriure’s i formar part d’aquest Cens.

 

Node Garraf manté activa la iniciativa Garraf Actua 

D'altra banda, l’agència comarcal de desenvolupament econòmic NODE Garraf va activar al mes de març Garraf Actua, una iniciativa de suport a professionals i empreses que són actors, promotors o proveïdors de les arts escèniques com són els serveis recreatius i culturals, els Festivals, serveis de neteja, protecció i tècnics de suport d'esdeveniments, un dels sectors especialment afectat per les restriccions de la pandèmia.

 

La primera acció és l’elaboració d’un índex dels professionals i les empreses residents a la comarca que tenen dedicació preferent a les arts escèniques. Aquest cens s’actualitzarà de manera continuada i es posarà a l’abast de totes les institucions, entitats i agents promotors d’esdeveniments. Un altre dels propòsits és propiciar la interrelació entre tots aquests professionals per tal de provocar la cooperació i afavorir les sinergies en nous projectes i compartir contactes. Garraf Actua, a més, es proposa com un aparador dels creatius i professionals de l’escenari de la comarca per promocionar-los i donar-los visibilitat. Entre les accions que s’apunten, per exemple, es parla d’un festival de km0 o, senzillament, un Festival Zero, que durant tota una setmana es programi a diferents municipis del Garraf, tot omplint una diversitat d’espais singulars de la comarca.

 

Aquest projecte troba complementarietats en el programa Garraf Sona, terra de festivals que aplega la pràctica majoria de festivals de la comarca, com el de novel·la negra Cubelles Noir; i en el NODE Film Clúster, que promou l’activitat de rodatges en els nostres escenaris i platós a cel obert. Tots aquests programes estan conduïts per NODE Garraf i reben el suport de la Diputació de Barcelona.

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles