Joventut presenta el vídeo del 'Programa Joves migrats sols. Camí a l'emancipació' per conscienciar a la ciutadania de la situació dels menors no acompanyats que arriben al país

11 de novembre de 2021


El documental produït per l’Ajuntament de Cubelles mostra la primera experiència laboral de tres joves migrats que han estat exercint com a conserges a les escoles de la vila

Reportatge amb entrevistes del 'Programa Joves migrats sols. Camí a l'emancipació'

 

La regidoria de Joventut ha presentat aquest dimarts 9 de novembre un documental produït per l'Ajuntament del 'Programa Joves migrats sols. Camí a l'emancipació'. El vídeo resumeix el projecte de formació i integració laboral protagonitzat per tres adolescents magrebins residents a Cubelles.

 

Els tres nois han estat exercint com a conserges a les escoles de la vila; Khalid Ousinsi (escola Vora del Mar), Youssef Ouhassou (escola Mar i Cel) i Abderahim El Kerraoui (escola Charlie Rivel). L’Alcaldessa, Rosa Fonoll, i la regidora d’Ensenyament, Esther Soler, que substituia el responsable de l'àrea, Narcís Pineda, absent per motius mèdics, van agrair la dedicació dels tres joves en nom del Consistori cubellenc.

 

Rosa Fonoll va qualificar als tres joves d’”herois, perquè ningú deixa a la seva família i es tira al mar durant tres dies si no és per buscar-se un futur”. Així mateix, Fonoll va de destacar “l’orgull que sentim de tenir dos centres a Cubelles de joves migrats sols, als que procurem ajudar en tot el que podem”.

Durant l'acte de presentació els tres joves migrats han agraït també la confiança dipositada en ells.

 

A banda dels protagonistes, en el vídeo participen les direccions i les consergeries dels centres educatius, el professorat i l’equip tècnic del projecte. La cinquantena de persones que van veure el documental en directe no van poder evitar alguna llàgrima en veure la passió i l’agraïment que tant l’Abde, com el Khalid i el Youssef mostren cap a la feina realitzada i com els seus mentors, la Maria, l’Antoni i la Isabel, conserges de les escoles de la vila, parlen de la seva qualitat humana i la seva predisposició per aprendre i adaptar-se.

 

El documental Joves migrats sols. Camí a l’emancipació ha estat realitzat per Arnau Guardia i es pot veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de Cubelles en català subtitulat a l’àrab, a càrrec de Rafia El Jerabi.

 

La voluntat és, per una banda, donar a conèixer el programa, conscienciar a la ciutadania en els valors de la integració i la solidaritat i fer una crida al sector empresarial per tal que comptin amb els joves, també amb els migrats, a l’hora de valorar contractacions de nou personal. L’Abde, el Khlaid i el Youseef valoren molt l’oportunitat que els ha representat aquesta porta oberta al món laboral, que a més ha anat acompanyada d’una formació en un ofici i l’oportunitat d’entrar al mercat laboral. Glòria Carretero, directora de l’escola Charlie Rivel, va destacar que “aquest projecte ha estat una oportunitat, un aprenentatge bidireccional. Hem après molt”.

 

Un cop tancada la presentació del vídeo del 'Programa Joves migrats sols. Camí a l'emancipació', Ràdio Cubelles ha recollit l'experiència dels tres joves a través d'unes entrevistes als seus protagonistes que podeu recuperar a la carta des del web (radiocubelles.cat).


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles