Presentació del VI Festival de Novel·la Negra del Garraf 'Cubelles Noir', aquest divendres 22 de juliol

18 de juliol de 2022


Serà a les 19.00h, al Pati de Ponent del Castell en un acte on es donaran a conèixer les nominades de l'esdeveniment en llengua catalana i castellana

Entrevista Xavier Borrell, comissari del Cubelles Noir

 

Aquest divendres 22 de juliol es presentarà el VI Festival de Novel·la Negra del Garraf Cubelles Noir en un acte on es donaran a conèixer les nominades de l'esdeveniment en llengua catalana i castellana. Serà a les 19.00h, al Pati de Ponent del Castell dins la programació de la Festa Major Petita.

 

El Cubelles Noir ja va avançar el passat 16 de juny algunes activitats previstes del programa del VI Festival de Novel·la Negra del Garraf. Un any més, la sisena edició del festival es durà a terme del 18 al 21 d’agost. Entre els temes a parlar es posarà sobre la taula la Guerra d'Ucraïna, amb especialistes en espionatge com José Luis Caballero que explicarà les interioritats del conflicte. També es tractaran els diferents dialectes i argots a l’hora d’escriure en català.

 

En referència a coses de temàtica local, des del Cubelles Noir volen "esbrinar si hi ha hagut nazis entre nosaltres o conèixer més racons amagats de la nostra vila". Tampoc no faltaran els afers literaris, ànima del festival. És, per això, que conversaran amb gent com ara David Izquierdo, Jokin Ibáñez, Empar Fernández, José Luis Muñoz, Pedro Hache, Lluís Estragué, Tura Soler, Nacho Cabana o Karina Tiznado.

 

Durant les diferents taules rodones debatran sobre diverses qüestions: Com es reflecteix el món paranormal al gènere negre?, quines són les sèries que hem de veure i que no coneixem? o com és el metro en el seu costat més fosc?.

 

A més a més, es lliuraran per setena vegada els premis a la Millor novel·la negra escrita per una dona tant en català i com en castellà publicada l’any anterior, i el premi al Personatge històric de novel·la negra dotat d’un rellotge patrocinat per Joieria Abadas. Aquest any el premi és per Petra Delicado d’Alicia Giménez Bartlett qui vindrà a recollir el premi en persona durant el festival.

 

També, un any més, el públic familiar podrà gaudir d’una nova Gimcana Detectivesca per esbrinar el culpable d’un robatori de la mà dels amics del Grup de Teatre de Casal de Cultura de Cubelles dirigit per Yoli Garcia. I tampoc no faltarà el marxandatge que l'entitat ja ha posat a la venda, amb noves motxilles i tasses color sang. 

 

Aquest divendres 22 de juliol, l'entitat desvetllarà més novetats del Festival i presentaran el cartell dissenyat pel dibuixant cubellenc, Jou Monsó. 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles