Presentació del V Festival Cubelles Noir, aquest divendres 23 de juliol

22 de juliol de 2021


Els organitzadors de l'esdeveniment donaran a conèixer el programa, el cartell i les nominades al premi Cubelles Noir a la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada el 2020, tant en català com en castellà en un acte que es celebrarà a partir de les 19:00h. als safareigs municipals

Aquest divendres 23 de juliol tindrà lloc la presentació del V Festival de novel·la del Garraf Cubelles Noir. Serà a partir de les 19.00h. als safareigs de Cubelles. Els organitzadors de l'esdeveniment donaran a conèixer el programa, el cartell i les nominades al premi Cubelles Noir a la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada el 2020, tant en català com en castellà.

 

A principis del mes de juny, l’entitat local ja va avançar algunes de les novetats delV Festival de Novel·la negra del Garraf Cubelles Noir, que es celebrarà a la vila del 19 al 22 d'agost. Entre els diferents temes que es tractaran hi haurà un homenatge a l'escriptor John le Carré, pseudònim de David John Moore Cornwell, en record a la seva obra. L'especialista, José Luis Caballero serà una de les persones que s'encarregarà de desgranar els elements més destacats de la vida i l'obra de l'escriptor.

 

Pel que fa a fets succeïts a la vila, el festival recollirà la història i les llegendes que amaga el castell de Cubelles, amb la participació de diferents especialistes locals. Tampoc hi faltaran els afers literaris com a ànima del festival amb debats diversos i amb la participació de Benito Olmo, Irene Solanich, Fernando Martínez Laínez o Miguel Sáez Carral. 

 

Un altre tema que es tractarà serà la repercussió psicològica dels crims propers com el de la Guàrdia Urbana, que va passar a tocar de Cubelles. En aquest cas, el festival comptarà amb la participació de Toni Muñoz i Carlos Quílez. A més, es faran xerrades que tractaran diferents temàtiques com ara la relació que hi ha entre les novel·les negres i les policíaques; la violència de gènere a les novel·les; què pensen els criminals del món digital o sobre la traducció de llibres, entre d’altres. 

 

A més, durant el festival s’entregaran per sisena vegada el premi a la Millor novel·la negra escrita per una dona en català i castellà, i el premi al Personatge històric de gènere negre al detectiu Bellón de Julián Ibáñez, qui ha confirmat la seva presència a l'esdeveniment. També el públic familiar podrà gaudir d’una nova gimcana detectivesca per esbrinar un crim relacionat amb un Guardia Civil, i que anirà a càrrec del Grup de Teatre de Casal de Cultura de Cubelles. 

 

Un any més, el Cubelles Noir ha estrenat un nou logo per a la samarreta commemorativa de l'esdeveniment, i que l'entitat ja ha posat a la venda. El disseny és de l'autor local, Jou Monsó. 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles