Ple extraordinari, aquest divendres 11 d'agost

9 d'agost de 2023


La sessió, que tindrà lloc a partir de les 17:30 h., portarà a votació l’aprovació inicial de la modificació puntual del Pla general per a la transformació dels sòls de la Central Tèrmica de Cubelles, a partir de la proposta de la implantació d'una Plataforma logística. Les aprovacions provisionals dels plans especials urbanístics del càmping i de l’institut Les Vinyes també es tractaran al ple

L'aprovació inicial de la modificació puntual del PGOUM (Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal) per a la transformació dels usos de l'antiga central tèrmica a partir de la proposta de la implantació d'una Plataforma logística es portarà a votació en el ple extraordinari d'aquest divendres 11 d'agost. Aquest projecte es va presentar públicament el passat 28 de juliol. El govern municipal tirarà endavant la modificació de la classificació d'aquests terrenys de la companyia Endesa, propietària del sòl, actualment qualificat com a energètic que canviarà la seva classificació a industrial logístic. Aquest serà el primer punt de la sessió dins l'ordre del dia, pel que fa a l'apartat corresponen a l'Alcaldia, que tindrà lloc a partir de les 17:30 h.

 

El regidor d'Espai Públic i Infraestructures, Josep Maria Hugué considera que "és una oportunitat important per Cubelles". De fet, ha dit Hugué "aquest serà el primer pas d'aprovació per passar-ho després a mans de la Generalitat. Serà la Comissió d’Urbanisme qui valorarà la idoneïtat del projecte de la implantació d'una Plataforma logística", que té un pressupost d’execució de prop de 100 milions d’euros". El govern municipal intentarà aconseguir el màxim suport per tirar-lo endavant en el ple d'aquest divendres.

 

 

Un altre tema que es debatrà durant la sessió extraordinària és l'aprovació provisional del Pla Especial urbanístic per a la implantació d'un càmping a la finca de Mas Guineu. Josep Maria Hugué ha explicat que " ara fa més d'un any i mig ja es va fer una primera modificació, però aleshores hi va haver la moratòria sobre la instal·lació de nous càmpings per part de la Generalitat ". i que "fins que això es va legislar ha comportat un endarreriment important". Un cop resolt aquest tema es torna a activar el projecte. Per al regidor la implantació d'un nou càmping serà una nova oportunitat pel municipi de cara al turisme fora de la temporada habitual". 

 

Per la seva banda, l'entitat Arba Litoral Cubelles està en contra tant de l'aprovació "del parc logístic de camions" com  també "del càmping de luxe del Mas Guineu". Anuncien que es concentraran aquest divendres a les 17:00h. davant de l'OPIC abans de l'inici del ple. En aquest sentit, Arba litoral "sol·licita a l'Ajuntament que abandoni les polítiques antigues de degradació del litoral català i medi ambient". Demana que "aprofiti l'oportunitat que té ara de restaurar l'espai dels antics terrenys de la tèrmica per contribuir a la millora dels ecosistemes naturals de Cubelles i Catalunya". Entre les peticions d'Arba també sol·liciten al consistori que "doni valor als principis que inspiren la Directiva 92/43/CEE, del Consell de 21 de maig, relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres la Llei42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat, la Llei 16/2017, de l'1 d'agost, del canvi climàtic i la Llei 8/2020, del 30 de juliol, de protecció i ordenació del litoral".  A banda, l'entitat vol que se suspengui immediatament tota iniciativa, tramitació o qüestió relacionada amb la promoció, aprovació o construcció d’un parc logístic en aquests terrenys que consideren "de valor ecològic incalculable i estratègicament situats des del punt de vista de la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat". I per això, demanen a l'Ajuntament que "doni el valor real al patrimoni natural i la biodiversitat". 

 

 

Un altre dels temes que es tractaran a la sessió d'aquest divendres serà l'aprovació provisional del Pla Especial i Urbanístic Sector Institut Les Vinyes. "Aquest és un pas més, tant per a la futura construcció de l'edifici com pel que fa a la reparcel·lació de la part destinada a la requalificació dels terrenys per a la construcció de 90 pisos que van al costat del centre educatiu", ha explicat el regidor d'Espai Públic i Infraestructures.

Finalment, es tramitarà la modificació pressupostària (Expedient 1631/2023-661) per incorporar més de 650.000€ d’operacions pendents d’aplicar al pressupost, fruit del resultat pressupostaria positiu del 2022 aprovat.

 

La sessió començarà a les 17.30 h. des de la sala d’exposicions del Centre Social i podrà seguir-se en directe a Ràdio CubellesCanal Blau i el canal municipal de Youtube.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles