L'aplicació de la llei de Costes posa en perill la continuïtat de 10 clubs nàutics de platja

19 de novembre de 2021


Ràdio Cubelles s’ha posat en contacte amb Jordi Arànega, president del Club Marítim Cubelles, qui ha informat que a hores d’ara no han rebut cap notificació oficial

Segons un article publicat a La Vanguardia, la Generalitat de Catalunya en aplicació de la llei de Costes, ha notificat una resolució estatal que obliga als clubs nàutics de platja a enderrocar les seves instal·lacions. Només al litoral barceloní, el reglament general de Costes posa en perill la continuïtat d’una desena d’instal·lacions esportives a les que ha caducat la concessió que tenien des de fa més 30 anys.

 

Entre aquestes instal·lacions es troba el Club Marítim Cubelles. També hi són a la llista els de Badalona, Cabrera de Mar, Calella, Canet de Mar, Castelldefels, Pineda de Mar, Torredembarra, Vilassar de Mar i Sitges.

 

Per complir amb la nova normativa aquestes entitats esportives haurien d’haver adaptat la seva superfície al que marca la legislació vigent, és a dir, com a màxim 300 m2 exclusius per als esports, més altres 300 m2 per a les construccions dedicades a la restauració, bar i club social. Però totes elles sobrepassen aquestes mides.

 

En cas d’incompliment d’aquest reglament i no adequar les mides o enderrocar les instal·lacions, els clubs s’enfronten a sancions que poden arribar als 60.000€. I són els presidents de les entitats els que responen amb el seu patrimoni. La mesura va en contra de l’opinió de la majoria dels Ajuntaments afectats, que han proposat diverses solucions per evitar-lo, però sense gaire èxit. Ara només queda recorre a la via judicial.

 

Ràdio Cubelles s’ha posat en contacte amb Jordi Arànega, president del Club Marítim Cubelles, qui ens ha informat que a hores d’ara no han rebut cap notificació oficial. I ha declinat fer declaracions a l’espera d’un comunicat de la Federació Catalana de Vela. 

 

Un cop s'ha publicat el comunicat de la FCV, la redacció dels serveis informatius s'ha tornat a posar en contacte amb el president del Club local, sense èxit.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles