Paulina Andreu Rivel Schumann ha complert 99 anys aquest dilluns

18 de febrer de 2020


És filla adoptiva de Cubelles i una de les dones més importants del circ europeu del segle XX. Segons ha publicat l’Ajuntament, l’alcaldessa Rosa Fonoll s'ha apropat a la residència on viu allotjada per felicitar-la i lliurar-li un ram de flors i un regal.

La filla adoptiva de Cubelles Paulina Andreu Rivel Schumann ha fet 99 anys. L’Ajuntament ha celebrat el seu aniversari amb una visita de l’alcaldessa Rosa Fonoll, qui s'ha apropat a la residència on vui actualment per felicitar-la i lliurar-li un ram de flors i un regal.

 

Paulina Andreu Busto va néixer un 17 de febrer de 1921 a Barcelona filla de Josep Andreu Lasserre (Charlie Rivel) i Carmen Busto. Ha estat coneguda sobretot pel cognom de qui va ser el seu marit, Albert Schumann. Des dels anys 80 resideix a Cubelles però la seva carrera artística va ser internacional i es va centrar sobretot en la doma de cavalls. Va revolucionar l’espectacle d’amazona de l’època i es va convertir en la dona del circ europeu més important del segle XX. Després que es tanqués el Circ Schumann, a partir de 1972 va tornar a treballar amb el seu pare Charlie Rivel com a pallassa, mostrant una faceta més del seu talent artístic. Una etapa que va durar deu anys, fins l’any 1982, amb la mort de Josep Andreu. A partir d’aleshores es va acabar d’establir a Cubelles, on ha residit i impulsat el llegat de les carreres i històries internacionals vinculades al circ per ella i el seu pare. En aquest sentit, destaquen les donacions de bona part de les peces que es poden veure a l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel.

 

L’any 2008 va rebre el Premi Nacional de Circ concedit per la Generalitat. El 2011 el Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona va dedicar-li una exposició d’homenatge titulada: “Un segle de Circ. Paulina Andreu Rivel Schumann”. Al gener de 2015, el ple municipal va atorgar a Paulina el títol de filla adoptiva, la distinció més alta que pot donar l’Ajuntament.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles