Nova visita guiada al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere, aquest diumenge 11 d’abril

7 d'abril de 2021


De les 10 a les 12h es faran les visites guiades pel jaciment arqueològic a grups reduïts i amb reserva prèvia

La regidoria de Patrimoni té a punt una nova visita guiada al jaciment de la Mota de Sant Pere que té per objectiu donar a conèixer la història i la cultura locals. La visita a les restes iberes, que està programada per aquest diumenge 11 d’abril, es realitzada en dues sessions, a les 10 i a les 12h. L'activitat es realitza en grups reduïts i amb totes les mesures de seguretat necessàries. Per prendre-hi part cal fer una inscripció prèvia des del formulari web que trobareu a cubelles.cat.

 

Els participants que s’inscriguin a l'activitat podran visitar el jaciment i conèixer quins descobriments s’han fet fins ara. I és que, segons han constatat les investigacions realitzades per la cooperativa Arqueovitis, sota terra es conserva una gran ciutat portuària ibèrica del segle V al III abans de Crist. A més, per la seva ubicació prop del Foix i de la platja, seria el principal port d'entrada de mercaderies al Garraf, l'Alt i el Baix Penedès. Mireia Sabaté de la cooperativa Arqueovitis ho explicava d’aquesta manera per Ràdio Cubelles.

Mireia Sabaté ha apuntat també què és el que més interessa a les persones que visiten el jaciment.

D'altra banda, des de fa unes setmanes s’estan realitzant nous treballs al jaciment de la Mota de Sant Pere. Es tracta d'una actuació que consisteix en la restauració i consolidació dels murs i l'altar presents a l’estructura 1 del jaciment (anomenat "edifici 1"). La finalització d’aquests treballs està prevista per aquesta setmana.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles