Nova visita guiada al jaciment ibèric de la Mota de Sant Pere, aquest diumenge 28 de març

23 de març de 2021


De les 10 a les 12h es faran les visites guiades pel jaciment arqueològic a grups reduïts i amb reserva prèvia

La regidoria de Patrimoni té a punt una nova visita guiada al jaciment de la Mota de Sant Pere que té per objectiu donar a conèixer la història i la cultura locals. La visita a les restes iberes, que està programada per aquest diumenge 28 de març, es realitzada en dues sessions, a les 10 i a les 12h. L'activitat es realitza en grups reduïts i amb totes les mesures de seguretat necessàries. Per prendre-hi part cal fer una inscripció prèvia des del formulari web que trobareu a cubelles.cat.

 

Els participants que s’inscriguin a l'activitat podran visitar el jaciment i conèixer quins descobriments s’han fet fins ara. I és que, segons han constatat les investigacions realitzades per la cooperativa Arqueovitis, sota terra es conserva una gran ciutat portuària ibèrica del segle V al III abans de Crist. A més, per la seva ubicació prop del Foix i de la platja, seria el principal port d'entrada de mercaderies al Garraf, l'Alt i el Baix Penedès. Mireia Sabaté de la cooperativa Arqueovitis ho explicava d’aquesta manera per Ràdio Cubelles.

 

Mireia Sabaté ha fet un bon balanç de les primeres visites realitzades al jaciment i ha explicat què és el que més li crida a l'atenció als participants.

 

La visita d'aquest diumenge, 28 de març és una nova oportunitat per conèixer in situ el jaciment de la mà de Dani López de la cooperativa Arqueovitis i director de les excavacions. El punt de trobada és el Fortí, situat a l'Avinguda de Jaume I, 20 de la Mota de Sant Pere.

 

D'altra banda, des de fa pocs dies s'han inicat uns nous treballs al jaciment de la Mota de Sant Pere. Es tracta d'una actuació que té una durada prevista de quinze dies i que consisteix en la restauració i consolidació dels murs i l'altar presents a l’estructura 1 del jaciment (anomenat "edifici 1").

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles