Els centres educatius es preparen pel certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta

28 de gener de 2020


La iniciativa vol fomentar el desenvolupament de competències lectores entre els alumnes del cicle de Primària i fins a 4rt d’ESO.

Els centres educatius de Cubelles es preparen per participar del certamen de lectura en veu alta de l’edició del curs 2019-2020. El Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana i la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El seu objectiu és promoure el plaer per la lectura entre els més joves.

Durant el primer trimestre, els centres treballen la lectura en veu alta amb tots els alumnes des de la matèria de Llengua catalana i literatura, dedicant algunes de les sessions a l’entrenament en aquesta pràctica. Llegeixen en veu alta els textos proposats. En el segon trimestre cada centre tria a través d'un concurs intern els alumnes que després hauran de llegir davant d’un auditori ple d'alumnes, professors i membres del jurat.

 

Un cop feta la tria dels candidats, els centres dediquen algunes hores de les setmanes que els queden fins al Certamen per millorar la lectura en veu alta dels nois i noies que els representaran.  Es treballa la velocitat lectora, l’entonació, la dicció, la posició corporal, etc. a partir de diferents exercicis amb la finalitat de donar-los seguretat i que puguin gaudir al màxim l’experiència de compartir la lectura amb altres nois i noies de diferents centres educatius propers al seu. 

 

Des dels centres esducatius en fan una valoració molt positiva. Diuen que l’alumnat que hi participa sempre es mostra content d’haver viscut aquesta experiència i comparteixen amb els seus companys de classe l’orgull d’haver-hi participat.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles