L'Ajuntament encarrega una memòria de viabilitat tècnica, econòmica i d'usos de l'antiga discoteca La Mota de Sant Pere

5 de maig de 2021


La finalitat és fer un anàlisi de les potencialitats i les possibilitats d'aquest espai, amb la voluntat d’incidir en l’accent cultural i social, per conèixer què s'hi pot fer i quin és el seu cost

Entrevista a Trini Vicente, regidora de Turisme, Comerç, Fires i Empresa i emprenedoria  

 

L'Ajuntament ha encarregat una memòria de viabilitat tècnica, econòmica i d'usos de l'antiga sala multiusos La Mota de Sant Pere (antiga discoteca). La finalitat és conèixer què s'hi pot fer i quin és el seu cost. La idea és disposar d'un document que reculli un anàlisi de les potencialitats i les possibilitats d'aquest espai en funció d’aquesta voluntat d’incidir en l’accent cultural i social. En aquest sentit, la regidora de Turisme, Comerç, Fires i Empresa i emprenedoria, Trini Vicente, ha explicat en declaracions a Ràdio Cubelles que hi ha diverses propostes sobre la taula.

Una d'elles és treure tot el profit possible a aquest equipament tan gran i reconvertir-lo en un espai en què les entitats locals hi puguin tenir cabuda, convertir-lo en un espai actiu de dinamització, potenciant-lo al màxim, traient-li el màxim rendiment, i que també hi pogués encabir un espai d'observació d'aus o un museu sobre el jaciment iber, entre d'altres.

 

 

 

 

L'Ajuntament té sobre la taula diverses propostes per aquest espai a valorar. Per això, vol disposar d'aquest estudi per estudiar les seves potencialitats i possibilitats.

 

 

Ara per ara, però, s'ha de veure què s'hi pot fer ha afegit, Trini Vicente, qui ha apuntat també que la primera prospecció dels tècnics municipals sobre el terreny indica que l'estructura de l'edifici no està malmesa.

 

 

Aquesta memòria valorativa que recollirà la viabilitat tècnica, econòmica i d'usos de l'antiga sala multiusos La Mota de Sant Pere la faran conjuntament l'arquitecte local, Xavier Oller i l'artista cubellenc, Pep Callau. 

 

 

Per la seva banda, en una entrevista al programa Cubelles a les 10, l'animador i pallasso cubellenc, Pep Callau, ha parlat de la proposta d'usos culturals que ha fet arribar a l'Ajuntament de Cubelles per recuperar aquest espai que ocupava l’antiga discoteca de La Mota de Sant Pere, de propietat municipal. Entre els diferents usos que Callau proposa hi figura muntar 'un contenidor cultural' on convisquin entitats i associacions de Cubelles com ara Els castellers del Foix amb una escola d'arts esceniques del circ, d’animadors turístics o del món de l’hostaleria, entre d'altres.  Pep Callau és conscient que es tracta d'un projecte molt ambiciós i costós que s'hauria de portar a terme a llarg termini.

 

 

Pep Callau ha aprofitat la crisi de feina provocada per la COVID per presentar a l'Ajuntament la seva proposta de creació cultural per recuperar la sala multiusos La Mota de Sant Pere i també per impulsar el Col·lectiu de professionals de l’espectacle de Cubelles, que s'ha presentat recentment dins la programació de la 47a Setmana Cultural de Cubelles. En una entrevista al magazine Cubelles a les 10, ha explicat en què consisteix aquest projecte.

 

 

Actualment, el Col·lectiu de professionals de l’espectacle de Cubelles, que té per objectiu crear un cens de professionals de les arts escèniques, no pretén ser una entitat amb estatuts. De moment, el col·lectiu, que compta amb una desena de persones inscrites, encara no té un nom formal definit, tot i que es baralla la possibilitat que es pugui batejar com a 'L'Eina cultural', segons ha revelat Pep Callau. Ara per ara, el col·lectiu s'està acabant d'organitzar i té com a previsió reunir-se amb l'Ajuntament abans del mes de juny.

 

Entrevista Pep Callau, animador i pallasso cubellenc, Pep Callau

 

 

 

 


 • Imagen010.jpg
 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles