Mor l'artista Francesca Calaf, autora dels vestits de la Colla de Diables de Cubelles

26 de juny de 2023


L'artista multidisciplinària vilanovina mantenia una relació especial amb Cubelles on havia presentat part dels seus treballs

Francesca Calaf artista multidisciplinària i activista cultural i feminista va morir el passat 24 de juny. Calaf es va iniciar en el món de la fotografia. Més tard, va formar part de la primera promoció de l'escola d'art de Vilanova i la Geltrú. També va treballar d'auxiliar d'infermeria a l'hospital vilanoví abans de dedicar-se exclusivament al món de l'art. Així mateix, va ser mestra a l'escola d'art de Sant Pere de Ribes així com comissaria d'exposicions. El 2006 va impulsar el projecte DONART des de l'Associació de Dones "La Frontissa" per ajudar a donar a conèixer la dona creativa.


A Cubelles va presentar diverses creacions, el poemari "Arrels" es va presentar el 2013, al 2018 va exhibir "l'Esperit de la terra" al Centre Social. L'any 2019 l'artista va ser l'escollida per pintar a mà i un per un, els 24 vestits de la colla de diables de Cubelles i els 25 pantalons dels timbalers. Calaf no només els va dissenyar i pintar, també va crear una personalitat pròpia per cada vestit lligada amb els noms que té el diable en diverses cultures. D'aquesta manera va crear un Satanàs, un Belcebú, o un Asmodeu entre altres. A banda, des de la desapareguda entitat de dones La Fita recorden a Francesca Calaf per la seva generositat com a col·laboradora activa de diverses activitats promogudes per la mateixa associació de dones.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles