L’escola Charlie Rivel té a punt la quarta marató de donació de sang

11 de març de 2022


Aquest dimarts 15 de març, de les 15:30 h. a les 20:00 h., el centre acollirà la jornada de recollida de sang organitzada conjuntament amb l'escola Mar i Cel

Eli Majadas, secretaria de l'escola Charlie Rivel

 

Infants de sisè de les escoles Charlie Rivel i Mar i Cel

 

Sota els lemes 'Dona sang i fes que el món bategui' de l'escola Charlie Rivel i 'Els donants de sang són superherois i superheroïnes sense capa' de l'escola Mar i Cel es fa una crida a la participació a la 4a Marató de sang organitzada per aquest dos centres. Els dos lemes han sorgit a través d'un concurs intern realitzat per l'alumnat de sisè de les dues escoles. Eli Majadas, secretaria de l'escola Charlie Rivel ha destacat la tasca de sensibilització que es fa amb l'alumnat des de ben petits perquè així vegin la necessitat que hi ha de donar sang i puguin fer aquest pas quan siguin grans.

 

L'alumnat de sisè de les dues escoles s'hi ha abocat de ple en la difusió d'aquesta campanya i aquest divendres 11 de març ha posat una parada al mercat. A través de diferents accions han fet una crida a participar en la quarta campanya de donació de sang que tindrà lloc el dimarts 15 de març a l’escola Charlie Rivel. La jornada es desenvoluparà de les 15:30h. a les 20 h. Per prendre-hi part cal demanar cita prèvia a donarsang.gencat.cat. Més informació al 677071756 o a les xarxes socials de donar sang.

 

Qui pot donar?

Pots donar sang si tens entre 18 i 70 anys, peses més de 50 quilos i et trobes bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any i els homes un màxim de quatre.

Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Tant per a la seguretat del donant com del receptor, abans de la donació es fa una entrevista mèdica i es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

Si has patit la Covid hauràs d’esperar 14 dies per poder donar des de la fi dels símptomes.  Si ha estat en contacte amb algú que hagi tingut la Covid però estàs vacunat amb la pauta completa i no tens símptomes, pots donar sang amb normalitat. La vacunació contra la Covid no impedeix donar sang o plasma. Tot i això, si tens algun efecte secundari com febre o malestar general, hauràs d'esperar 2 setmanes.

 

Has de saber que pots donar sang:

  • Si tens entre 18 i 70 anys i peses més de 50 quilos.
  • Encara que hagis patit hepatitis abans dels 12 anys.
  • Encara que no estiguis en dejú.
  • Encara que tinguis el colesterol elevat.
  • Encara que prenguis algun dels medicaments més freqüents.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles