Les treballadores de La Draga mantenen la vaga indefinida quan es compleix la primera setmana d’aturades

22 de novembre de 2023


Les protestes de les famílies i les treballadores de l’escola bressol La Draga també s’han fet sentir al ple municipal.

Continua la vaga indefinida a l'escola bressol municipal La Draga, convocada des del dimecres passat. Les protestes han arribat aquest dimarts al vespre a la sessió plenària, tot i no tenir cap punt a l’ordre del dia sobre aquesta qüestió. Les famílies i les treballadores han reclamat als grups municipals que donin suport a les seves reclamacions amb la millora de les condicions laborals i del servei. Tanmateix, els manifestants no s’han expressat en el ple, ja que no hi ha hagut cap punt relacionat amb la seva protesta.

 

En missatges a les xarxes socials, membres del sindicat USOC han denunciat que tant en la manifestació d’aquest dimarts al ple com en les protestes prèvies a la plaça de la vila, haurien rebut el que consideren “amenaces” per part de la Policia Local. Fonts municipals han assegurat a Ràdio Cubelles que els agents haurien actuat per les queixes dels veïns pel soroll de les protestes i haurien informat els manifestants sobre l’ordenança de civisme.

 

Pel que fa a la vaga indefinida, el seguiment de les treballadores és gairebé total, si bé han de garantir un 50% com a serveis mínims. Entre els usuaris, segons dades proporcionades per l’escola bressol municipal, l’assistència aquesta última setmana també s’ha reduït entre un 40 i un 50%, és a dir, que hi ha hagut entre 50 i 60 nens menys dels que fan ús habitualment del servei.

 

D’altra banda, des de l’inici de la vaga indefinida no hi ha hagut més novetats ni per part dels sindicats ni de l’Ajuntament, que per ara mantenen les mateixes posicions que ja van fer públiques la setmana passada.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles