Les obres del sobreeixidor del Foix entren en la fase definitiva

12 de juny de 2020


El regidor de Medi Ambient i Espai Públic, Josep Maria Hugué, ha anunciat que la setmana que ve la constructora preveu reobrir el trànsit al pas sota la via, tallat des de finals de maig

Les obres del nou sistema de sobreeximents del Foix que ha de evitar que s’aboquin residus sòlids directament al riu quan plou ja són ara sí al tram final. Els terminis inicialment previstos s'han acabat endarrerint per diversos entrebancs, com el temporal Gloria o l'aturada dictada per l'estat d'alarma arran del coronavirus. Per aquest motiu, aquest dimecres la Junta de Govern Local ha acordat una pròrroga del contracte d'execució de les obres amb l'empresa ACSA, que en l'adjudicació s'havia determinat en 7 mesos i que a finals de juny farà 9 mesos que van començar. D'aquesta manera, el govern d'Unitat Cubellenca, ERC i Cubelles en Comú Podem dóna més marge per enllestir una de les inversions prioritàries, inclosa en el Pla de Mandat, que ronda un pressupost de 1.300.000 euros.

 

El regidor de Medi Ambient i Espai Públic, Josep Maria Hugué ha apuntat a Ràdio Cubelles que el temporal Gloria i la pandèmia han suposat un endarreriment dels terminis previstos al contracte.

A aquests problemes, s’hi ha afegit el fet que es tractava d’una obra complexa en una zona on convergeixen canonades de serveis de gas, d’aigua i de clavegueram. El regidor Josep Maria Hugué assegura que l’empresa els diu que ja estan en els treballs finals.

A més, de cara a la setmana que ve, està prevista la reobertura del trànsit al pas de sota la via.

Les obres del sobreeixidor del Foix inclouen un sistema pioner a Catalunya que permet separar els residus sòlids de l’aigua mitjançant uns decantaments i uns remolins. D’aquesta manera, l’aigua de pluja i l’aigua del clavegueram que hi arribin barrejades, es podran abocar directament a l’espai natural protegit del riu seguint els criteris de l’Agència Catalana de l’Aigua i del Departament de Medi Ambient.

 

Entrevista al regidor, Josep Ma Hugué


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles