Les farmàcies de Cubelles comencen a repartir les mascaretes gratuïtes

20 d'abril de 2020


Des d’aquest dilluns qualsevol persona pot demanar una mascareta quirúrgica amb la seva targeta sanitària.

Entrevista al farmacèutic Josep Montaner

 

Les farmàcies de Cubelles han començat aquest dilluns a repartir mascaretes. Cada persona té assignada una mascareta gratuïta amb la seva targeta sanitària, a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut. Els farmacèutics han de portar un control informàtic de totes les que es reparteixin i la Generalitat les anirà reposant a mesura que es vagin exhaurint.

 

La primera unitat és gratuïta i la segona tindrà un preu de 0,76 euros que es correspon amb el preu fixat per a la campanya "Mascaretes /Salut" per part del Departament de Salut. Al marge d’aquesta campanya, si un ciutadà vol disposar de més mascaretes, la farmàcia li proveirà a preu de mercat si disposa d’existències.

 

Les mascaretes que es reparteixen són quirúrgiques de la classe 2, amb tres capes més filtració de fluids, capaces de retenir les partícules en sortida. És a dir, dissenyades perquè qui les porti no encomani, però no per evitar contagiar-se.

 

El col·lectiu farmacèutic fa una crida a la responsabilitat ciutadana per evitar aglomeracions i el col·lapse del sistema i demanen que es prioritzi la població més vulnerable perquè accedeixi primer a les mascaretes.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles