Les escoles públiques del Garraf palesen el seu malestar per les incerteses en la reobertura dels centres

28 de maig de 2020


Els col·legis de la comarca, entre els quals el Charlie Rivel, el Vora del Mar i el Mar i Cel, han publicat un comunicat conjunt on alerten sobre les dificultats de reprendre els curs amb normalitat

Les escoles públiques del Garraf han redactat un comunicat on manifesten les incerteses de la reobertura dels centres. Totes les escoles de la comarca, entre les quals les tres escoles cubellenques, Charlie Rivel, Vora del Mar i el Mar i Cel, informen sobre quina serà la situació més immediata a partir de dilluns i conclouen que el retorn quedarà lluny de la normalitat escolar.

 

Per exemple, en l’etapa infantil de 3 a sis anys, les escoles comenten que veuen inviable poder “entretenir” infants d’aquestes edats durant 4 hores sense poder compartir joguines, sense poder acostar-se als amics i amigues, sense fer un ús correcte de les mascaretes, sense poder sortir al pati de forma totalment lliure, havent de desinfectar espais com els lavabos després de cada ús, o havent d’esmorzar. I tampoc, diuen, sense haver rebut cap tipus de material de protecció extraordinari.

 

A partir de sis anys cap endavant, les escoles de la comarca també conclouen que “tampoc en aquest cas els infants i joves retornaran a l’escola que ells van deixar el passat 12 de març”. Les direccions i els equips docents asseguren que volen tornar a l’escola, però també destaquen que voldrien tornar “a aquella escola emocionant i viva i no a una de fantasmagòrica i basada en la por al contagi”. Finalment, llencen el missatge que reobriran quan toca, “però l’escola sense moviment i contacte, és menys escola”.

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles