Les ampes de Cubelles se sumen a les protestes per l’anomenat “Decret dels Menjadors”

5 de novembre de 2018


Les associacions cubellenques fan una crida a la mobilització convocada aquest dilluns, 5 de novembre, a les 17.30h, a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

Les Ampes de les tres escoles, Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel volen aturar el decret de menjadors de la Generalitat de Catalunya que vol retirar l’autogestió de les AFES/AMPES del menjador. En aquest sentit fan una crida a la mobilització convocada aquest dilluns, 5 de novembre, a les 17.30h, a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.  

 

El nou decret de menjadors escolars als centres públics es preveu aprovar aquest curs. La proposta preveu apartar de la contractació del servei les associacions de pares (ampes) i les relega només a la supervisió, fixa el nombre mínim de monitors per alumnes, obliga que almenys una persona del claustre estigui present durant el servei, deixa el preu a criteri d’Ensenyament i admet que el menjar arribi com a càtering des d’una empresa externa.

 

Les reaccions han sigut especialment dures des de les ampes, ja que algunes contractaven directament els serveis de menjador. La federació d’entitats de pares i mares d’alumnes (Fapac) va fer pública una carta la setmana passada en què criticava les propostes d’Ensenyament acusant-lo de voler privatitzar els serveis i apartar-les de la gestió.

 

El decret de menjadors escolars en el qual està treballant la Generalitat, i que es troba en fase d’avantprojecte, està generant un profund malestar entre les associacions de mares i pares d’alumnes, que veuen perillar així la possibilitat de continuar gestionant elles el servei. En aquest sentit, volen fer sentir la seva veu, amb la resta d’associacions i entitats participants, en la manifestació d'avui a Vilanova.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles