La zona blava ha quedat aprovada sense oposició al ple

19 de maig de 2021


El PSC, C's i Junts han avalat el conjunt de la proposta de regulació de l'estacionament a la franja marítima però han optat per l'abstenció perquè no s'ha inclòs la gratuïtat pels veïns i comerciants. El govern ja ha avisat que, malgrat que era la seva intenció inicial, segurament la zona blava no es podrà posar en funcionament aquest estiu per tota la feina administrativa que comença ara.

Crònica del Ple Municipal del 18/05/2021

 

La zona blava ha quedat aprovada sense cap vot en contra en el ple municipal celebrat aquest dimarts al vespre. Els grups de l'oposició, PSC, C's i Junts han avalat el conjunt de la proposta de regulació de l'estacionament a la franja marítima però han optat per l'abstenció perquè no s'ha inclòs la gratuïtat pels veïns i comerciants. El govern d'UC, ERC, ECP i CUP ja ha avisat que, malgrat que era la seva intenció inicial, segurament la zona blava no es podrà posar en funcionament aquest estiu per tota la feina administrativa que comença ara.

 

El regidor d’Espai Públic, Josep Maria Hugué, ha resumit així els motius principals per l’establiment d’una regulació de l’aparcament a la via pública a Cubelles.

El regidor Hugué també ha comentat que hi haurà bonificacions en la tarifa per als qui paguin l’impost de vehicles a Cubelles o disposin d’una residència. Segons els càlculs del govern, en conjunt la tarifa reduïda equivaldria a una quota d’uns 20 euros per tota la temporada o 0,5 euros al dia.

Junts i Ciutadans han valorat positivament el conjunt de la proposta però han optat per l’abstenció perquè haurien preferit la gratuïtat per als veïns de la zona.

Robert Monzonis, portaveu de Junts

Ana Torralbo, regidora de Ciutadans.

Per la seva banda, el PSC també ha optat per l’abstenció i ha lamentat que no s'hagin valorat alternatives. Segons ha comentat la regidora socialista Núria Planas, tant els veïns com els comerciants i restauradors de la franja marítima haurien preferit una zona verda o la gratuïtat pels residents.

Una altra de les preocupacions del PSC és que la zona blava es posi en marxa el primer estiu en què es comença a superar la pandèmia de COVID. En aquest sentit, però, el regidor d’Espai Públic, Josep Ma Hugué, ha reconegut que tot i que la intenció és que la zona blava funcioni tan aviat com sigui possible, amb tota la feina tècnica i administrativa que queda per resoldre, segurament no estarà enllestida per aquest estiu.

Josep Maria Hugué, regidor d’Espai Públic.

El Codi Ètic i de conducta de l'Ajuntament, el segon punt més destacat del ple d’aquest dimarts, ha rebut el vot a favor de tots els grups. Els partits de l’oposició han destacat la feina conjunta en la redacció d’aquest document i el regidor de transparència, Daniel Pèrez, els ha agraït la col·laboració i la implicació.

 

El consistori també ha acceptat la denominació de plaça de l’Atzavara per a l’espai que queda just davant de la biblioteca nova. El PSC en aquest cas ha optat per l’abstenció perquè considera que s'hauria pogut fer una consulta als centres educatius o un procés participatiu a l’hora d’escollir aquest nom.

 

En l’apartat de les mocions, el ple sencer s’ha mostrat favorable a l’alliberament de les patents de les vacunes. En canvi, les altres tres propostes presentades: la instal·lació de màquines de “reverse vending”, la bonificació fiscal de les plaques solars i el control i l’eradicació de la vespa asiàtica; han estat rebutjades en bloc pel govern d’Unitat Cubellenca, ERC, CECP i la CUP sense donar explicacions del seu posicionament. Les tres mocions presentades per Ciutadans només han comptat amb el suport del PSC i Junts.


 • passeig mediterrània obres aparcament mota (imatge d'arxiu)

Enllaços relacionats

 • ALCALDESSA RESPON
 • L'informatiu
 • RÀDIO A LA CARTA
 • canal you tube
 • col·labora
 • Butlletins correu
 • des de 1981
 • ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 • ESPECIAL BIBLIOTECA
 • història eleccions 1970-2019
 • paulina 100 anys
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
 • Carrer Colom, 7
 • 08880 Cubelles