La Regidoria de Fires fa balanç de la Fira de Nadal

16 de desembre de 2022


Durant els dies 10 i 11 de desembre es va portar a terme una programació variada amb prop una quarantena d'activitats

Entrevista a la regidora de Turisme, Comerç i Fires, Trini Vicente

 

Prop d'una vintena de parades van participar de la tretzena edició de la Fira de Nadal de Cubelles. Associacions, entitats, instituts, escoles de Cubelles i parades d'arreu es van situar a l'entorn del carrer Major i davant l'església de Santa Maria durant els dies 10 i 11 de desembre. També, un any més, la Fira va portar a terme el lliurament de tions als infants de la vila nascuts l'any 2022. En aquesta ocasió, s'han repartit 51 tions de peluix. En declaracions a Ràdio Cubelles, la regidora de Turisme, Comerç i Fires, Trini Vicente ha fet balanç de la Fira de Nadal.

Un any més, els centres educatius van acudir posant parada a la Fira de Nadal per recollir aportacions per als seus viatges de fi de curs.

La Regidoria encara ara la preparació d'altres esdeveniments com ara el Cubermut.

Prop una quarantena d'activitats durant els dies 10 i 11 de desembre a la Fira de Nadal

Durant els dos dies de la Fira de Nadal hi van haver diverses activitats i cercaviles com ara la de benvinguda amb Els Pastorets i el carro de regals o la del dimoni escuat i l'activitat Vine als jardins de Can Travé i troba el teu tió, els Soldadets ligth soldiers, la Gran cercavila Les joguines de Nadal, l'espectacle de titelles amb els tres Reis Mags i… la reina Gasparà amb un taller de titelles d’ombres, l'actuació del Mag Kenai, els tallers d'ornamentació nadalenca amb plantes i herbes o el d’etnobotànica i cosmètica natural i la Master Class de Sh’bam que va anar a càrrec de l’Escola de dansa Eva Film, entre d'altres. També, en el marc de la Fira de Nadal es va fer el sorteig sopars gastronòmics entre els participants a les Jornades Gastronòmiques, a l’estand d’informació. 

 

Durant tota la Fira de Nadal, els infants van poder gaudir d'un carrusel nadalenc, la visita del Para Noel per recollir les cartes dels nens i nenes, l'activitat 'Vine a fer cagar el tió gegant', un espai familiar amb jocs de fusta, l'espai dels tres Mags Playmobil i els tamboriners amb escenografia amb llum i diversos espais de Photocall dedicats al Nadal, entre d'altres. També es van fer diferents tallers infantils com ara el Pirata Pocabroma i els de l'estand dels Castellers del Foix.  A banda, es va comptar amb la carpa del Caad Penedès per conèixer el que pots fer pels peluts i conèixer-los millor.   

 

En definitiva, la Fira de Nadal s'ha tornat a celebrar a l'entorn del nucli antic de Cubelles amb l'objectiu de fomentar el comerç local per dinamitzar les compres nadalenques i donar a conèixer les entitats de Cubelles. Des de la Regidoria s'ha volgut fer una aposta per una Fira de Nadal que vetlli per un consum responsable i de proximitat, potenciant el concepte de reciclatge, reutilització i reducció. 

 

D'altra banda, les Jornades Gastronòmiques no han tingut gaire acceptació. L'edició d'enguany, es recuperava després de l'aturada per la pandèmia. Des de la Regidoria es considera que aquest podria ser un dels factors que han causat aquesta davallada. Tot i això, els organitzadors es plantegen replantejar-se la festa i estudiar incorporar canvis de cara a properes edicions de les Jornades Gastronòmiques.

 

 

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles