La regidora d’Ensenyament tem que la construcció de l’Institut Les Vinyes no entri a la llista de construccions noves de la Generalitat

16 de febrer de 2021


Ester Soler alerta que serien al límit dels terminis per enllestir la cessió anticipada dels terrenys per entrar en els plans d'Educació

En l’avanç de l’entrevista audiovisual d’aquest dimarts, Ester Soler, regidora d’Ensenyament, ha exposat el temor que si no s'enllesteixen aviat els tràmits per la cessió dels terrenys a la Generalitat, la construcció de l'Institut Les Vinyes no s'inclogui en la planificació del departament d'Educació.

 

 

En una visita del conseller Josep Bargalló el mes d’agost passat, el govern cubellenc es va comprometre a enllestir els tràmits de cessió dels terrenys abans d’acabar l’any 2020. Per aquest motiu, el 9 de desembre passat, es va celebrar un ple extraordinari i urgent amb aquest únic punt a l’ordre del dia.

 

El PSC, però, ha presentat al·legacions aquest mes de gener, dins del termini d’exposició pública. Els socialistes dubten del termini de sis anys per a la construcció del centre educatiu i creuen que no queda clar qui s’encarregarà de la urbanització de l’espai. A grans trets, el PSC de Cubelles considera que el conveni de cessió no garanteix prou els interessos públics.

Així ho ha explicat Jaume Garcia, fins ara regidor del PSC, en una entrevista a Ràdio Cubelles.

 

 

El 9 de desembre passat, el govern local va convocar un ple extraordinari i urgent per votar la cessió dels terrenys per a l’institut. El punt es va aprovar amb els vots en contra de Ciutadans i l’abstenció del PSC i Junts. El conveni consisteix bàsicament en la cessió d’uns terrenys particulars ubicats entre el cementiri i l'aparcament de terra del costat del mercat. Uns terrenys que estan qualificats urbanísticament per acollir equipaments mitjançant una modificació parcial del pla general aprovada fa uns mesos enrere. Un cop superat el període d'exposició pública i es resolguin les al·legacions, el conveni haurà de tornar a passar pel ple per la seva aprovació definitiva. Serà aleshores quan l’Ajuntament ja podrà cedir l’espai al departament d’Ensenyament per a què hi projecti el centre de secundària.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC © Radio Cubelles
  • Carrer Colom, 7
  • 08880 Cubelles